Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er 10 store fejl ved Netflix

Her er 10 store fejl ved Netflix

Netflix er et frisk pust til en branche, som i Europa har ligget og sovet tornerosesøvn alt for længe. Kæmpen er vågnet, men ikke alt er perfekt. Se listen over 10 store fejl ved Netflix.

Selvom Netflix er fedt, så har det også sine fejl. Her er Mobilsiden.dks liste over ti store fejl ved Netflix, som burde blive rettet hurtigst muligt.

1. Manglen på film

Selvom udbuddet af film og serier på Netflix hele tiden bliver bredere og dybere, så mangler der stadigvæk mange film og TV-serier, før alle genrer har mere end 30 film.


2. Upersonlig liste

Når børnene benytter Netflix, så tilføjes filmene til ens personlig top-ti liste, der foreslår film baseret på ens tidligere filmvalg. Det betyder, at hvis man har børn, der ofte benytter udvalget af børnefilm, så består ens top-ti liste kun af børnefilm. Hvad er en personlig top-ti liste værd , når den består af Teletubbies, Ninja Turtles og F for får?


3. Ingen afspilningsliste funktion

På Netflix kan man ikke oprette en personlig afspilningsliste. Hvis man falder over en film, man vil se senere, så skal man sidde og fedte med pen og papir. I den amerikanske udgave af Netflix findes "personlig afspilningsliste".


4. Virker ikke i udlandet

Tager man på skiferie til Frankrig, så kan man ikke benytte Netflix uden brug af ninjatricks, som Hr. og Fru Danmark aldrig finder ud af.


5. Ingen offline brug af Netflix

Tager man Ungrejs bussen til Spanien, så er turen lang og kedelig, lige ind man rammer den spanske kyst. På sådan en lang og kedelig bustur er det godt at have medbragt underholdning på sin iPad eller smartphone. Men Netflix virker ikke offline modsat andre tjenester, såsom Apple iTunes store, hvor man kan leje film til offline visning.


6. Kun to aktive afspillere af gangen

På Netflix kan man kun afspille to film af gangen. Hvis ungerne Bo og Bente afspiller hver deres film på børneværelserne, så kan far og mor ikke se film i stuen på samme tid.


7. Ingen tekstbaseret oversigt over film

Selvom det er fedt at se billeder af filmplakater, så mangler der i den grad et overblik over alle filmene. Der mangler en simpel tekstbaseret liste over alle film i alfabetisk eller genrebaseret orden, så man kan overskue det enorme katalog af film.


8. Gule undertekster er generende

I Danmark kan vi godt leve med undertekster. Der er dog forskel på farven på underteksterne, hvilket kan være meget generende. På et Apple TV er underteksten behagelig hvid ligesom undertekserne på normalt TV. På PlayStation 3 via Netflix er underteksterne skrigende gult, hvilket er meget generende.


9. Filmene ligger ikke på Netflix for evigt

Netflix skifter løbende indhold, så nye tiltler kommer til, mens andre forsvinder. Du skal altså sørge for at se film og serier med det samme - de er der måske ikke om 3 måneder.


10. Svingende kvalitet pga. kapacitetsproblemer

Det er fredag aften, og du vil se en film på Netflix sammen med kæresten. Sjovt nok har resten af landets befolkning fået samme gode ide, og den ellers normalt fremragende billedkvalitet i “Xtreme-HD” på dit Apple TV ligner nu pludselig farvede legokloder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kasper Siggaard 27-11-2012 20:48:21

Helt vild med Netflix, MEN UI'en er rådden! Det er simpelthen alt for svært at finde indhold. Det er fint der er en søge funktion, men jeg ville lagt hellere have aktiv kontrol med de anbefalinger jeg får. Det kunne også være rart at kunne rydde sin historik over de film man har set.

Jeg ved at der er en liste over nyeste tilføjelser til Netflix, men jeg ville rigtigt gerne have det præsenteret mere overskueligt.

Sidst ville jeg gerne kunne gå ind på en film og se relaterede film, uden at skulle vente til filmen er slut.

Men som jeg startede... SUPER FED tjeneste, som ind til videre har været alle pengene værd for både jeg selv og min kæreste. No wonder det går dårligt for blockbuster.

0 0
Benjamin Jensen 27-11-2012 01:18:03

Jeg kørte i et stykke tid netflix på både wii, tablet og pc. Jeg brød mig ikke om kvaliteten, uanset om det var i HD eller ej. Nu har wii godt nok ikke hdmi, men for fanden hvor var kvaliteten ringe!

I sidste uge købte jeg så Apple tv, og jeg skal da lige love for at kvaliteten er en helt anden, end den der bliver vist på de andre platforme. Her står underteksterne også knivskarp, og så er de hvide.

Jeg kender ikke kvaliteten på Xbox eller ps3, men jeg må sige at netflix er en helt anden oplevelse nu - selv fra PC, hvor kvaliteten også var halv dårlig.

0 0
Slaraffenland 27-11-2012 12:19:42

Jeg kører Netflix via PS3. Her er kvaliteten OK. Det svarer nogenlund til almindelig fjernsyns-kvalitet, dog ikke HD. Hvis der er dårlig netforbindelse, kan billedet godt blive lidt groft, men ikke så slemt at man ikke kan se filmen.

0 0
Benjamin Jensen 27-11-2012 16:31:42

Okay, de problemer har jeg slet ikke på Apple Tv, men jeg kender dem udmærket godt fra de andre platforme.

Der må være kvalitetsforskel på de apps der er til de forskellige platforme. Jeg kan ikke se, hvorfor der ellers skulle være den forskel.

0 0
Slaraffenland 26-11-2012 16:20:07

Hej Johnny

Der er forskel på fejl og mangler
8 ud af 10 af dine punkter er mangler. At kalde dem "store fejl" er derfor.... en fejl ;-)

En anden ting: Hvorvidt en fejl eller mangel er stor eller lille afhænger i høj grad af brugeren. Jeg har brugt NetFlix i ca. 1 år, og har ikke manglet noget af det du efterlyser. For mig er der således ikke tale om "store mangler".

Jeg vil alligevel give dig ret i punkt 2. Det er lidt morsomt at finde Pingo og Peter Pedal på listen over anbefalede film til mig.

Mvh
Thomas

0 0
Johnny K. Olesen 27-11-2012 13:10:50

Hej Slaraffenland

Jo, du har helt ret :-)

Det danske sprog kan være svært nogle gange. Jeg håber dog, at artiklen kan læses, selv om der er visse fejl og mangler i den :-)

0 0
Søren 26-11-2012 15:50:40

Her skriver i da at udvalget er så stort det er uoverskueligt??

http://www.mobilsiden.dk/tips/tip-sadan-finder-du-de-nye-netflix-film,lid.24587/

Pfffftttt..

0 0
Johnny K. Olesen 26-11-2012 16:16:36

Hej Søren

Ja, det er korrekt at udvalget er stort og uoverskueligt - indenfor visse genre. I andre genre såsom dokumentarfilm eller generelt danske film, så er udvalget ganske tyndt.

Genre såsom action film, thrillere, gysere eller komedier er allerede nu fyldt godt op, men mere smalle områder mangler stadigvæk film.

Et eksempel er 'klassikere', som pt. kun består af 91 film. En anden genre er 'militær- og krigsfilm', som fraregnet serier, består af omkring 90 film. Set i forhold til hvor mange film, der burde ligge i begge genre, så er det for tyndt.

Det skal nok ændre sig med tiden, men der mangler altså meget indhold, og det er let at se, hvilke genre Netflix har valgt at prioritere.

Action, gysere og komedier er blevet prioriteret, mens de "smalle" filmgenre i første omgang ikke har fået så meget opmærksomhed.

0 0
twitboydk 26-11-2012 14:11:18

Kan kun være enig i artiklen. Desværre.

0 0
Dick Taid 26-11-2012 13:06:38

Et rimeligt stort irritationsmoment er også underteksterne på Android:

1. De kan ikke slås fra og
2. hvis man endelig har brug for dem, kan man ikke ændre tekststørrelsen.

0 0
netfors 26-11-2012 20:51:09

Det med undertekster må næsten være en bug i deres system? På min telefon kan jeg ikke slå tekster fra, men på min tablet kan jeg godt. Begge kører med android 4.1.1 ???

Er enig i de gule tekster er lidt irriterende?

0 0
hellas7 26-11-2012 13:28:52

Well Said! - sådan er det på alle platforme. Det irriterer mig grænseløshed at underteksterne (udover at være gule) ikke kan fjernes, jeg ser aldrig engelske film på Netflix af den grund

0 0
Kim 26-11-2012 14:30:19

Ikke helt på alle platforme, du kan godt tage dem væk via f.eks. Playstation til TV.

0 0
Kim 26-11-2012 12:17:15

Min konto er oprettet i Sverige, fordi jeg bor der. Men jeg kan nu godt afspille film på mobilen i Danmark.
Så - virker vores profiler så bare i Norden, eller er det en fejl at det virker for mig i DK? :)

0 0
hatfisk 26-11-2012 12:27:54

Det er vist mest bare en fejl at mobilsiden ikke undersøger tingene.

Hvis du har en netflix konto får du adgang til netflix i det land hvor du befinder dig. Dvs logger du ind i USA med en dansk konto får du netflix USA og omvendt.

Hvilket i øvrigt er et godt spare tip. Opret en amerikansk Netflix konto til 8$ og log ind i danmark som almindligt og få dansk Netflix nu til nedsat pris.

0 0
Johnny K. Olesen 26-11-2012 12:45:45

Hej Hatfisk og Kim

Jo vi undersøger skam tingene, men nogle gange for forsimpler vi tingene lidt for meget.

Du kan få adgang til Netflix i udlandet SÅFREMT landet har en lokal Netflix, hvilket de fleste lande i europa endnu ikke har.

Dvs. bruger du Netflix i Norden samt England og Irland, så har du adgang til Netflix. Forsøger du i Polen, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien, Rusland osv. så er der ingen adgang.

0 0

Om brug af cookies