Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er alle nyhederne i første iOS 11.3-betaversion

Her er alle nyhederne i første iOS 11.3-betaversion

Apple har udgivet den første betaversion af iOS 11.3, som nu kan installeres på kompatible enheder. Se alle nyhederne i den nye iOS-software her.

Samme dag som Apple udgav iOS 11.2.5 til iPhones, iPads og iPod touch, blev iOS 11.3 også udgivet som en betaversion til iOS-enheder, der er tilmeldt Apples forskellige ordninger, Apple Beta Software Program, Customer Seed Program eller iOS Developer Program.

Læs også: iOS 11.3 giver hint om ny iPad Pro med iPhone X-design

I en pressemeddelelse har Apple fremhævet de største nyheder i opdateringen, som vil rulle ud til alle kompatible iPhones, iPads og iPod touches i løbet af foråret.

4 nye animojis i Beskeder

Apple har føjet fire nye animojis til samlingen, så du kan lave skægge videoklip med Face ID med fire nye dyr/karakterer. Du kan nu også vælge en løve, et kranie, en bjørn og en drage. Dermed er der nu 16 forskellige karakterer at vælge mellem i appen Beskeder.

Bedre VR-oplevelser

Da Apple introducerede platformen ARKit i iOS 11, blev det hurtigt verdens største VR-platform. Nu bygger Apple videre på platformen med ARKit 1.5. Først og fremmest er opløsningen på billedet gennem kameraet forbedret med 50 %. Det bør altså give et noget bedre billede, når du står i eksempelvis et rum og bruger en app, der understøtter ARKit, til at vise noget interaktivt på skærmen igennem det, som telefonen ser med kameraet.

ARKit understøtter nu også autofokusering. Sidst, men ikke mindst, er augmented reality blevet noget mere anvendelig med version 1.5 af ARKit. Det understøtter nu lodrette overflader såsom vægge og irregulære former såsom runde borde. Med andre ord er augmented reality til iPhones og iPads nu endnu bedre.

Foto: Apple.com

Business Chat

Beskeder-appen får også i løbet af foråret understøttelse for Business Chat, som gør det nemt at kommunikere med virksomheder som alternativ til e-mail, Facebook Messenger, telefon og lignende. Løsningen gør det nemt at fange en medarbejder fra firmaer, der understøtter Business Chat, og det er også muligt at lave mødeaftaler og foretage køb via Apple Pay. Der bliver ikke delt nogle informationer om kunderne til butikkerne, oplyser Apple.

Se batteriets helbred

I en senere iOS 11.3-betaversion vil Apple udgive nye tiltag, som vil gøre det tydeligere for ejere af iPhones, hvordan batteriet har det, og om det er tid til en udskiftning. I Indstillinger » Batteri vil det være muligt at se batteriets helbred, hvis man har en iPhone 6 eller nyere.

Læs også: iPhone opdatering giver fornyet liv til ældre mobiler

I samme sektion har Apple nu også gjort det muligt at se, om ens iPhone kører på fuld eller reduceret ydeevne. I 10.2.1 introducerede Apple en ændring, som automatisk ændrede i telefonernes ydeevne for at sikre en stabil driftstid, efterhånden som batterierne bliver slidte. Det gav i særdeleshed bagslag, så med iOS 11.3 denne funktion altså slås til og fra.

Foto: Apple.com

Sundhedsjournaler i appen Sundhed

Apple har skabt standarden FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources), som har til hensigt at samle al sundhedsdata ét sted frem for at det er spredt over på forskellige platforme og tjenester.

Apples sundhedsapp, Sundhed, understøtter denne nye standard i iOS 11.3, så det er muligt at se informationer om eksempelvis ens medicin, vaccinationer og laboratorieundersøgelser fra udvalgte hospitaler og klinikker. Indtil videre virker funktionen kun i udvalgte amerikanske stater.

Øvrige nyheder

  • Det bliver snart muligt at streame musikvideoer i Apple Music uden at blive forstyrret af reklamer.
  • Ny videosektion i Apple News, der gør det nemt at holde sig opdateret på dagens vigtigste videoer.
  • Understøttelse af Advanced Mobile Location (AML), som automatisk sender brugerens placering, når der foretages et nødopkald i lande, hvor AML er understøttet.
  • Mulighed for at godkende HomeKit-enheder via software frem for MFi-chip.

Vil du betateste nye iOS-version? Læs mere om hvordan du gør det her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies