Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er årets mobil-julegave 2010

Her er årets mobil-julegave 2010

Der står sandsynligvis Sony Ericsson, Apple eller HTC på den mobil, som i år ligger i pakken under juletræet.

Her er årets julegave. HTC Wildfire.
Her er årets julegave. HTC Wildfire.

Ud med 'de dumme mobiler'. Danskerne får 'smarte phones' i julegave. Det viser salgstal for julehandlen 2010, som online magasinet Mobilsiden.dk har indsamlet blandt teleselskaberne Telia, TDC, 3 og Telenor.

De fem mest solgte mobiltelefoner i julemåneden er i år smartphones med touchskærm. I julen 2009 var det de klassiske telefoner med taster, som dominerede julesalget.

Med størst sandsynlighed ligger der i år en HTC Wildfire under juletræet. Det er i hvert fald den model teleselskaberne samlet set, har solgt flest af i december.

Danskerne vil på Facebook fra mobilen

Smartphone-mobilernes dominans understreges af blandt andet Telia som oplyser, at tre ud af fire solgte mobiler i december, tilhørte denne kategori.

Tendensen bekræftes af landets største selskab TDC.

- "I år er det hele familien der bytter deres 'gamle' mobil ud med en smartphone. Hvor vi de seneste år har hjulpet kunderne med at slå ordbogen til på mobilen, så er det i år opsætning af Facebook-profilen og applikationer, der bliver spurgt om," siger kommunikationsmedarbejder Rune Fick Hansen fra TDC.

iPhone overhales af Android

Selvom Apple generelt får meget opmærksomhed, er det Googles mobilsystem Android, med den lille grønne robot, som maskot, der i høj grad gnaver af æblet.

Med undtagelse af iPhone 4 på andenpladsen, er alle mobiler på jule-hitlisten med Android.

- "Android er blevet folkeligt. Årsagen er, at udvalget af Android-mobiler er stort, og at de har telefoner der prismæssigt ligger i den lave ende. Samtidigt har Android nu også populære applikationer, som spillet Angry Birds, der tidligere kun var tilgængeligt på iPhone. Det styrker klart kundernes lyst, til at prøve systemet af", lyder vurderingen fra John G. Pedersen, mobilekspert på Mobilsiden.dk

Hitliste: Julesalg 2010

1. HTC Wildfire - Se priser | Læs mobiltest
2. Apple iPhone 4 - Se priser | Læs mobiltest
3. Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro - Se priser | Læs mobiltest
4. Sony Ericsson Xperia X10 Mini - Se priser | Læs mobiltest
5. Sony Ericsson Xperia X8 - Se priser | Læs mobiltest

Tallene dækker salget i december 2010 hos TDC, Telia, 3 og Telenor.

Hvis du jagter en mobil til dig selv eller gave, så kan de aktuelt laveste priser søges på Mobilpriser.dk

Læs også:
- Guide: Hvilken mobil skal du købe til familien
- Butikkerne er støvsuget for Nokia N8 og iPhone 4
- Sådan finder du den billigste julegave-mobil
- Sådan tjener du penge på din gamle mobil

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Arkanis 21-12-2010 18:11:06

Hvad er det for noget fis at sige at det er dårlige telefoner ?!?!?!?
De er budget telefoner men hvorfor er det skidt?
Er jeg en fornuftig forbruger og kender jeg mig selv godt nok til at vide at jeg ikke kommer til at skulle bruge en tlf med grafik chip og en 1gHz processor så er jeg sgu da DUM hvis jeg bruger ekstra penge på at købe en top model.

Jeg flyver heller ikke på busisnes class når jeg skal ud og flyve, det har jeg ikke brug for og gider ikke at betale for det, men derfor er standart da ikke noget crap!

0 0
David 21-12-2010 15:33:37

Jeg har lige købt en LG-P500 Optimus One til ca. 1700 kr. I forhold til hvad du får for pengene er denne mobil i særklasse!: Android 2.2 LG har oplyst at den vil blive opdateret til 2.3. Den kører utrolig stabilt i hastigheden, ikke som en Galaxy S der har de vildeste tænke pauser hele tiden (er solgt, den største skuffelse jeg nogen sinde har haft). Prøv at læse anmeldelsen af optimus one, og giv LG en chance, selvom de har lavet nogle virkelig dårlige telefoner. Otimus one har en perfekt lomme størrelse, designet er ikke noget særligt men heller ikke grimt. X10 mini serien er vildt overvurderet, alt for lille skærm og opløsning og kun android 2.1. X10 mini's backcover kommer med knirke lyde, bare der trykkes lidt på mobilen. HTC Wildfire's skærm har en alt for lille opløsning. Iphone 4 er lækker, men koster også kassen.

0 0
Henrik 20-12-2010 13:44:35

Når man ser på den top 5 liste, er 4 ud af de 5 billige skralde modeller. Ok, X10 er fin til det den er lavet til, men heller ikke mere. Wildfire er noget billigt bras der ikke duer til meget andet, end en hvilken som helst anden billig mobil. Ingen af de ovennævnte Android mobiler kan køre spil som Angry Birds (ikke endnu ihvertfald).

Pånær iPhone4, er det ikke så mærkeligt at det er de billigere mobiler der sælges flest af. iPhone4 sælger pga. helt andre grunde, som eksklusivitet osv. (ikke at jeg selv fatter det, den er jo kedelige og temmelig mainstream).

Mit umiddelbare gæt er, at N8eren ikke ligger i top 5, fordi Telenor og TDC ikke har haft den til salg før for ganske nylig.

0 0
Phunjap 20-12-2010 14:12:41

X10 mini kan fint køre Angry birds også lige så flydende som på kraftigere modeller ;)

Wildfire kan også dog ikke flydende..

0 0
Henrik 20-12-2010 15:07:01

Sorry, du har ret, så lige at Rovio har udgivet en update af Angry Birds der nu virker på disse.

Men det er stadig slet ikke samme kvalitet og opløsning som på Desire, iPhone4 eller Nokia N8/C7. X10 er kun QVGA (240x320) og Wildfire også QVGA og hakker/lagger tilmed helt åndssvagt.

0 0
Phunjap 20-12-2010 17:09:31

Jeg er fuldstændig enig med dig i kvalitet ikke kan hamle op med Desire eller de andre du nævner. Det er nu engang "budget" telefoner og der må regnes med mindre kraft i forhold til deres større søskende.

Jeg så overrasket over hvor meget bedre X10 mini er mht preformance i forhold til Wildfire.. ;) men det er en anden snak ;)

0 0
Henrik 20-12-2010 18:16:08

Ja, det er rigtigt, Wildfire er virkelig ringe. Men jeg er ret sikker på, at det er fordi Wildfire ikke har nogen GPU (grafikprocessor).

Alle de andre nævnte modeller har en GPU.

0 0
20-12-2010 22:36:19

Wildfires største problem er skærmen. Da jeg kikkede på ny mobiltelefon for nogle måneder siden, var det nok at kikke på at Wildfirens skærm i 10 sek. for at konstatere at det ikke var godt nok. At den ikke har nogen GPU er til sammenligning et mindre problem. Havde den haft ordentlig skærm ville det have været en fin mobil til den pris.

Derimod mener jeg at X10 mini er en fin mobiltelefon, den er pæn, størrelsen gør den til noget særligt og den virker nogenlunde kompromisløs inden for de rammer størrelsen og prisen sætter. Det der undrer mig mest er at folk har kikket på en Wildfire og højest sandsynligt også X10 mini og stadigt valgt en langt dyrere Wildfire.

0 0
Henrik 21-12-2010 00:40:52

For en gangs skyld er vi helt enige, PeterL ;-)

0 0
Thomas 20-12-2010 13:30:46

at N8 ikke er på listen, den er jo udsolgt over alt..?

0 0

Om brug af cookies