Her er årets mobil-julegave 2010

Der står sandsynligvis Sony Ericsson, Apple eller HTC på den mobil, som i år ligger i pakken under juletræet.

Her er årets mobil-julegave 2010

Ud med ‘de dumme mobiler’. Danskerne får ‘smarte phones’ i julegave. Det viser salgstal for julehandlen 2010, som online magasinet Mobilsiden.dk har indsamlet blandt teleselskaberne Telia, TDC, 3 og Telenor.

De fem mest solgte mobiltelefoner i julemåneden er i år smartphones med touchskærm. I julen 2009 var det de klassiske telefoner med taster, som dominerede julesalget.

Med størst sandsynlighed ligger der i år en HTC Wildfire under juletræet. Det er i hvert fald den model teleselskaberne samlet set, har solgt flest af i december.

Danskerne vil på Facebook fra mobilen

Smartphone-mobilernes dominans understreges af blandt andet Telia som oplyser, at tre ud af fire solgte mobiler i december, tilhørte denne kategori.

Tendensen bekræftes af landets største selskab TDC.

– “I år er det hele familien der bytter deres ‘gamle’ mobil ud med en smartphone. Hvor vi de seneste år har hjulpet kunderne med at slå ordbogen til på mobilen, så er det i år opsætning af Facebook-profilen og applikationer, der bliver spurgt om,” siger kommunikationsmedarbejder Rune Fick Hansen fra TDC.

iPhone overhales af Android

Selvom Apple generelt får meget opmærksomhed, er det Googles mobilsystem Android, med den lille grønne robot, som maskot, der i høj grad gnaver af æblet.

Med undtagelse af iPhone 4 på andenpladsen, er alle mobiler på jule-hitlisten med Android.

– “Android er blevet folkeligt. Årsagen er, at udvalget af Android-mobiler er stort, og at de har telefoner der prismæssigt ligger i den lave ende. Samtidigt har Android nu også populære applikationer, som spillet Angry Birds, der tidligere kun var tilgængeligt på iPhone. Det styrker klart kundernes lyst, til at prøve systemet af”, lyder vurderingen fra John G. Pedersen, mobilekspert på Mobilsiden.dk

Hitliste: Julesalg 2010

1. HTC Wildfire – Se priser | Læs mobiltest
2. Apple iPhone 4 – Se priser | Læs mobiltest
3. Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro – Se priser | Læs mobiltest
4. Sony Ericsson Xperia X10 Mini – Se priser | Læs mobiltest
5. Sony Ericsson Xperia X8 – Se priser | Læs mobiltest

Tallene dækker salget i december 2010 hos TDC, Telia, 3 og Telenor.

Hvis du jagter en mobil til dig selv eller gave, så kan de aktuelt laveste priser søges på Mobilpriser.dk

Læs også:
Guide: Hvilken mobil skal du købe til familien
Butikkerne er støvsuget for Nokia N8 og iPhone 4
Sådan finder du den billigste julegave-mobil
Sådan tjener du penge på din gamle mobil

Mere nyt om Smartphone

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 16/12/2010 havde vi dette at sige med artiklen; Butikkerne er støvsuget for Nokia N8 og iPhone 4Klik her for artiklen.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.