Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er de danske priser på Apple Music

Her er de danske priser på Apple Music

Apple gør klar til lanceringen af musiktjenesten, Apple Music, og afslører samtidig priserne på det almindelige og familieabonnementet her i Danmark.

Apple Musik er Apples bud på en streamingtjeneste for musik, der skal tage konkurrere med især Spotify.
Apple Musik er Apples bud på en streamingtjeneste for musik, der skal tage konkurrere med især Spotify.

Apple åbner op for sin allerede meget omtalte musiktjeneste, Apple Music, den 30. juni, men hidtil har kun den amerikanske pris på $10 været oplyst.

I dag gør Apple klar til åbningen af Apple Music ved at vise en ny skærm, når man åbner Musik-appen i betaversionen af iOS 8.4. I den forbindelse løfter Apple nu sløret for, hvad de danske priser på de to abonnementer til musiktjenesten løber op i.

Læs også: Apple Music: Streaming, downloads og radio i én løsning

Det mest aktuelle abonnement er det individuelle abonnement, som giver adgang til - som navnet antyder - kun dig selv. Her ligger prisen på 99 kroner om måneden, som er samme pris som den største konkurrent, Spotify og ikke overraskende en tand dyrere end den amerikanske pris.

Læs også: Apple Music streamer i lavere kvalitet end Spotify

Hvis du derimod skal have fat i et familieabonnement, hvor Apple slår Spotifys familieordning med længder, skal du af med kun 149 kroner om måneden for at give adgang til op til 6 personer. For samme pris får du kun adgang til 2 personer med Spotify, og den svenske konkurrent er da også klar til at sænke priserne på sine familieabonnementer.

Herunder kan du se de to nye skærmbilleder, der kommer frem, når du åbner Musik-appen i iOS 8.4-betaudgaven. Tak til Kasper R. for tippet og billederne!

Sådan ser de to nye skærme ud, der møder dig i Musik-appen. Heri afsløres de danske priser.
Sådan ser de to nye skærme ud, der møder dig i Musik-appen. Heri afsløres de danske priser.

Tæt konkurrence mellem Spotify og Apple Music

Siden præsentationen af Apple Music viser det sig, at Apple betaler opretshaverne bag musikken en tand bedre end Spotify. Apple Music har dog hele 3 måneders gratis prøveperiode, hvor der ingen licensafgifter betales til musikerne.

Derfor er udbetalingen fra de to tjenester meget identiske, lige som lydkvaliteten også det. Apple Music streamer med 256 kbit/s i AAC-formatet, mens Spotify streamer i Ogg Vorbis-formatet.

Læs også: Apple Music betaler musikere bedre end Spotify

Når Apple Music får debut den 30. juni, bliver det til OS X, iOS, Windows og Watch OS, mens Android-brugere må vente til efteråret.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies