Her er de malware-inficerede iOS-apps fra App Store

Malware sneg sig sidste uge ind i Apples ellers så lukkede App Store til iOS. Et sikkerhedsfirma har samlet en foreløbig liste over de inficerede apps.

Her er de malware-inficerede iOS-apps fra App Store

Apple har længe haft et ry for at holde sikkerheden i den lukkede App Store særdeles høj i forholdtil de konkurrerende app-butikker som Google Play og Microsoft Store.

I sidste uge måtte Apple dog se sig slået af nogle snu kinesiske hackere, der havde lavet en kopi af Apples udviklingsprogram, Xcode, der gik under navnet XcodeGhost.

Læs også: Apples App Store ramt af massivt angreb

Udviklere har i god tro downloadet XcodeGhost i stedet for det originale Xcode, og det banede vejen for en nem måde at få intetanede udviklere til at udgive apps inficeret med malware, der tilsyneladende har snydt Apples skrappe krav for godkendelse.

Efter sikkerhedsfirmaet Palo Alto opdagede malwaren i App Store, blev de inficerede apps straks fjernet af Apple, og en liste af de berørte apps følger nu. Ifølge sikkerhedsfirmaet fremgår 86 forskellige apps indtil videre som ramt af malwaren.

Listen af apps er overvejende fra kinesiske udviklere og henvendt til kinesiske forbrugere, men blandt disse er blandt andet den populære WeChat-app med 600 mio. brugere, CamCord og WinZip. Se hele listen herunder:

Inficerede iOS-apps i App Store
air2 I called MT 2 Perfect365
AmHexinForPad IFlyTek input Pocket billing
Angry Birds 2 (kinesisk udgave) IHexin PocketScanner
baba immtdchs Poor tour
BiaoQingBao InstaFollower Quick asked the doctor
CamCard installer Quick Save
CamScanner iOBD2 QYER
CamScanner Lite iVMS-4500 Railway 12306
CamScanner Pro Jane book SaveSnap
Card Safe jin SegmentFault
China Unicom Mobile Office Lazy weekend snapgrab copy
ChinaUnicom3.x Lifesmart Stocks open class
CITIC Bank move card space Mara Mara SuperJewelsQuest2
CSMBP-AppStore Marital bed Taiwan
CuteCUT Medicine to force Telephone attribution assistant
DataMonitor Mercury The driver drops
Didi Chuxing Micro Channel The Kitchen
Eyes Wide Microblogging camera Three new board
FlappyCircle MobileTicket ting
Flush MoreLikers2 TinyDeal.com
Freedom Battle MSL070 Wallpapers10000
golfsense MSL108 Watercress reading
golfsensehd Musical.ly WeChat
guaji_gangtai en NetEase WeLoop
Guitar Master nice dev WhiteTile
High German map OPlayer WinZip
Himalayan OPlayer Lite WinZip Sector
Hot stock market PDFReader WinZip Standard
I called MT PDFReader Free  

Flere af de berørte apps, eksempelvis WeChat, blev straks opdateret og er igen at finde i App Store. Hvis det ikke er tilfældet med en app, som du har installeret og som fremgår på listen ovenover, udgør den en potentiel sikkerhedsrisiko og bør derfor afinstalleres med det samme.

Da malwaren i de inficerede apps ifølge siden BGR er i stand til at vise falske beskeder, kan den potentielt snyde brugere til at indtaste deres Apple ID. Hvis det har været tilfældet, bør det straks skiftes.

Seneste nyt

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. mobilsiden har holdt fast i temaet. 22/9/2015 fulgte redaktionen op med en nyhedsartikel med fokus på 50 % af alle iPhones opdateret til iOS 9 efter 3 dage – Forstættelsen om temaet kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..