Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er Folketingets smartphones

Her er Folketingets smartphones

Politikerne i Folketinget får nu smartphones. Her er de to valgte modeller.

Fra midten af november får de 179 Folketingsmedlemmer tilbudt en smartphone, så de kan tjekke kalenderen, og holde styr på kontakter og mails når de ikke er på kontoret. Efter flere overvejelser har afdelingen for IT & Tele samt en styregruppe, udvalgt to modeller.

Til de medlemmer som ønsker en mobil der minder om en almindelig mobiltelefon - blot med smartphone-egenskaber, er valget faldet på Samsung SGH-i200. Mobilen beskrives af producenten, som "my first smartphone", hvilket en test på Mobilsiden.dk tidligere har bakket op omkring.

Medlemmerne med et større og mere avanceret behov, kan få en HTC S740, der både har rigtige telefontaster på fronten, samt et slide-ud-tastatur - hvilket gør den velegnet til, at besvare mails.

- "Styregruppen har testet Samsung'en og forgængeren til HTC'en og fundet dem velegnet til vores formål. Omkring HTC S740 afventer vi testeksemplarer i næste uge, da den ikke er på markedet endnu. Så tester vi, og tager endelig stilling om efterfølgeren, kan leve op til vores krav", fortæller Ole Søndergaard, der er chef for Folketingets afdeling for IT & Tele. Han fortæller, at gruppen består af både 'ikke tekniske' og 'mere teknisk orienterede' personer fra Folketinget.

HTC er svært tilfredse med, at S740 sandsynligvis får en plads på Borgen.

- "Det er en kunde, vi bestemt er stolte af. Netop en institution som Folketinget, landets ypperligste forum, skaber tillid omkring vores varemærke, og da politikerne er meget udadvendte mennesker bliver vores produkt også set og vist frem i flere sammenhænge", siger HTC Danmarks chef Peter Frølund.

Sikkerheden er vigtig

På Christiansborg stilles store krav til it-sikkerheden og f.eks. fortrolige dokumenter, sendes aldrig elektronisk, alligevel kan en glemt smartphone, få uoverskuelige konsekvenser, hvis den havner i de forkertes hænder.

- "Begge mobiler kan slettes via fjernstyring, altså remote wipe - og naturligvis har alle kodeord og dvaletilstand aktiveret", siger Ole Søndergaard.

Folketingsmedlemmer der ikke ønsker de nye mobiler, kan uden problemer, fortsætte med, at anvende deres nuværende.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

steen 10-10-2008 18:10:11

Gad vide hvilken løsning man benytter bagved, til at styre deres telefoner?


Mvh. Steen

0 0

Om brug af cookies