Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er forskellene på den nye iPad og konkurrenterne

Her er forskellene på den nye iPad og konkurrenterne

Hvis du går og bryder hovedet med, hvordan den nye iPad adskiller sig fra iPad 2, Transformer Prime og Galaxy Tab 10.1, kan du få et overblik her.

Foto: cnet

Med lanceringen af tredje generation af Apples iPad er den hastigt voksende tablet-familie blevet udvidet med endnu et medlem.

For at give de potentielle tablet-købere et overblik over det nuværende udvalg har Cnet lavet en sammenligningstabel, som indeholder nogle af de største spillere på markedet. Her kan man nemt sammenligne de grundlæggende specifikationer for den nye iPad, forgængeren iPad 2, Asus Transformer Prime og Samsung Galaxy Tab 10.1.

Markedsføringen af den nye iPad synes allerede at fokusere kraftigt på Retina-skærmen, og med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels er dette da også en af de største forskelle i tabellen.

Andre vil måske til gengæld savne muligheden for at udvide hukommelsen, som det ellers kan lade sig gøre på Transformer Prime.

Den samlede oplevelse af et produkt kan selvfølgelig ikke gøres op udelukkende ved at kigge på de tørre tal, men ikke desto mindre giver tabellen et meget godt overblik.


Læs også: 
 - Prisfald på iPad 2: Nu til under 3.000 kroner
 - Hver tredje amerikaner ejer en tablet i 2016

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 11-03-2012 14:04:53

Hmm, en ny generation af uvidende folk er på vej.

Uvidende folk bliver gjort dummere, end hvad godt er.

Har så sent som i fredags haft en voldsom diskution med min chef, omkring opløsningen på "the new ipad".

Han er hardcore apple fan, og fred være med det, men kunne ikke helt dy mig, da hans udtale faldte på "nu kan man se HD materiale i endnu bedre kvalitet"???

Det er simpelthen lykkedes for apple, at overbevise folk om, at man med ekstrem høj opløsning, kan forbedre billedkvaliteten af et materiale???
Dermed ment, at man kan få dobbelt så flot et billede på en 1080P eller 1080i film, hvis ens fladskærm kan køre dobbelt opløsning af dette...
Jeg er rystet i min grundvold. Tænk sig at man som apple bruger rent faktisk tror at man kan forbedre et medie, ved at øge pixelopløsningen ud over den angivne medieopløsning... No matter what, så ligemeget hvor høj en opløsning man så end har på sin skærm, så vil en bluray film stadig kun være i maks 1080p.

Derudover er det utroligt at man er begyndt at gå så meget op i navngivelser. At Android og iphone kan optage video i 1080p, betyder ikke at videoen automatisk er den bedste der findes. Det er jo bevist af flere omgange, at feks en Nokia N8, optager flottere video i 720p, end en iphone 4s optager i 1080p. Det er muligt at opløsningen er højere, men det hjælper ikke hvis pixelkvaliteten er tilsvarende lavere.
Tag en gammel film og konverter den til 1080p. Opløsningen bliver dermed høj, men kvaliteten vil stadig være dårligere end en nyoptaget video i 480p.
Nokia selv legede på et tidspunkt med en 1080p update til videodelen på N8, men gik fra den igen, da selve optagelsen blev dårligere end de 720p, som mobilen kunne fra starten. Opløsningen var højere ja, men kvaliteten af videoen blev forringet.

Men nå, ontopic.

Synes "the new ipad" har fået nogle fuldstændig ligegyldige opdateringer, så skal jeg ud og købe, tror jeg nok jeg sparer lidt penge, og køber en 2'er. Opløsningen er jeg ligeglad med, specielt grundet den lille skærmstørrelse, og om kameraet er 3 eller 5 Mpixels er mig ligemeget, begge er stadig meget dårligere end kameraet i min N8, og dette er ikke baseret på Mpixels, men på opbygningen af hele kameradelen.

0 0
David 11-03-2012 14:55:45

Undskyld men gaaaaab... Ja der er mange der tror at det giver et bedre billede at opskalere, f.eks. DVD til 1080p. Jeg var ikke klar over at det var Apple der har opfundet Full HD begrebet, siden du siger at det er noget Apple har fået folk til at tro.

0 0
Anders W 08-03-2012 16:29:28

Det er så kommet frem i dag at den nye Ipad ikke kan benytte de danske (og europæiske) 4g net, da den er låst til de amerikanske båndbredder som vi ikke anvender herovre.

Jeg har en Asus Prime, og den er jeg glad for. Jeg er også glad for at de har valgt at tilbyde mig hele to flash udvidelses slots .. en MicroSD og en en MiniSD, samt to batterier, når ellers mar har docken med.

Jeg synes selv jeg bruger den overraskende meget :) ... både i tablet form og i "netbook" form.

0 0
Mazzen 08-03-2012 15:27:57

er den pengene værd.

er de forskellige virkelig alle de ekstra penge værd.

Du kan lige så godt købe dig en mini somputer, og få de flere muligheder. prisen er mere en det dobbelte.

og hvis man endelig skal ha noget tila t bruge på farten, så er der da ingen grund til at smide 6-7000(hvilket nok bliver en ca pris for den største i DK(Gud forbyde moms)

0 0
David 08-03-2012 16:06:15

Om den er pengene værd, afhænger vel af dit behov? Er en stor gaming computer pengene værd, når man kan købe en konsol til 2k? Ikke for mig, men for andre måske. Jeg vil snart sige at min iPad er den enhed jeg bruger mest i mit liv, jeg har den med til møde, på studiet, jeg læser og skriver mails på den, jeg har mine noter, jeg spiller på den, jeg læser nyheder osv osv. Min største anke ved min iPad er skærmopløsningen, jeg har en del bøger og fagbøger på den, og det ville være lækkert med en bedre opløsning når man læser.

0 0
08-03-2012 15:51:26

Jeg har lige købt en tablet, der er ingen tvivl om at det er luksus, men man kommer faktisk til at bruge den meget, der er vel ikke andet at sige end at Steve Jobs havde ret, en ordentlig tablet lukke huldet mellem en computer og en smartphone, men erstatter ingen af dem.

Min plan er at min tablet skal erstatte min bærbare computer, således at jeg på sigt har en stationær computer med de fordele den giver og en tablet med dens mobile fordele.

0 0
08-03-2012 15:52:52

Nøjagtigt også hvad min gør...

0 0
Om brug af cookies