Her er Galaxy Nexus fra Google og Samsung

Verdens første smartphone med Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Galaxy Nexus, er en realitet. 4,65" skærm og 4G er blandt nyhederne.

Her er Galaxy Nexus fra Google og Samsung

Google står for softwaren. Samsung for hardwaren. Dette samspil er blevet til Android-smartphonen Galaxy Nexus, efterfølgeren til Nexus S, der kom sidste år.

Galaxy Nexus bliver tilmed verdens første smartphone med Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og i pressemeddelelsen står der, at når man køber enheden, får man som de første adgang til kommende opdateringer af Android-systemet.

Skærmen på hele 4,65 tommer, der er baseret på Super AMOLED teknikken, har en opløsning på 1280 x 720 pixels. Processoren er af dual-core typen, med en hastighed på 1,2 GHz.

Galaxy Nexus, Samsung, Google
Galaxy Nexus.

4G LTE og NFC

Galaxy Nexus har den seneste nye teknologi indbygget, og kan således både benyttes på 3G-nettet, samt det 4G LTE-mobilnet, som blandt andet Telia og TDC er i gang med at rulle ud i Danmark. Det betyder meget høj datahastighed, direkte på mobilen, der også kan fungere som trådløst hotspot.

Der er desuden blevet plads til NFC (Near Field Communication), som i fremtiden kan anvendes til blandt andet mobilbetalinger i forretningerne.

Vægten er 135 gram, og de ydre mål er 135,5 x 67,94 x 8,94 mm.

Galaxy Nexus kommer i de europæiske butikker omkring november i år. Produktet bliver tilgængelig i to versioner med henholdsvis 16 og 32 GB indbygget hukommelse.

Opfølgning: Galaxy Nexus kommer kun i discountversion i Danmark

Læs også:
Specifikationerne på Galaxy Nexus
– Det koster Galaxy Nexus