Her er ‘gør det selv’ løsningen på dårlig mobildækning

Bor du et sted med dårlig eller ingen mobildækning, kan du opsætte dit eget netværk, så du altid er online.

Her er ‘gør det selv’ løsningen på dårlig mobildækning

Bor du i en afkrog af Kongeriget, hvor der er elendig eller ingen mobildækning, kan du selv gøre noget, for at komme online igen.

En af Computerworlds læsere har beskrevet problematikken med manglede mobildækning, og derfor anbefalede en anden læser en løsning, som vi her bringer i korte træk.

Ved at udnytte en bredbåndsforbindelse og internettets muligheder, kan du både komme online og modtage telefonopkald igen.

Du behøver som udgangspunkt en bredbåndsforbindelse og en trådløs router. Når du har forbundet telefonen til den trådløse router, kan du via bredbåndsforbindelsen igen komme på internettet og surfe, tjekke mail, spille osv.

Når det kommer til telefonopkaldene, kræver det en lille smule mere. Her behøver du en IP-telefonitjeneste, som f.eks. Skype.

Du installerer Skype på din smartphone, opretter en konto og nu skulle det være muligt at modtage opkald via Skype.

Du kan dog med stor fordel tilknytte et fastnetnummer til din Skype-konto, som andre med en almindelig telefon blot ringer til, når de vil have fat i dig.

Når du selv skal ringe ud via Skype, til mobil- og fastnetnumre, kræver det et abonnement. Der findes mange forskellige abonnementstyper, der på hver deres måde kombinerer ind- og udlandstelefoni med faste priser eller optankning som på et taletidskort.

Du kan se mere om brugen af Skype og de forskellige abonnementstyper på Skype.dk

Mere til sagen

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 8/1/2013 kom der nyt i sagen med en ny vinkel på Facebook måske på vej med gratis mobiltelefoni – Du kan læse det videre forløb her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om mobilabonnement finder du her. .