Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er 'gør det selv' løsningen på dårlig mobildækning

Her er 'gør det selv' løsningen på dårlig mobildækning

Bor du et sted med dårlig eller ingen mobildækning, kan du opsætte dit eget netværk, så du altid er online.

Bor du i en afkrog af Kongeriget, hvor der er elendig eller ingen mobildækning, kan du selv gøre noget, for at komme online igen.

En af Computerworlds læsere har beskrevet problematikken med manglede mobildækning, og derfor anbefalede en anden læser en løsning, som vi her bringer i korte træk.

Ved at udnytte en bredbåndsforbindelse og internettets muligheder, kan du både komme online og modtage telefonopkald igen.

Du behøver som udgangspunkt en bredbåndsforbindelse og en trådløs router. Når du har forbundet telefonen til den trådløse router, kan du via bredbåndsforbindelsen igen komme på internettet og surfe, tjekke mail, spille osv.

Når det kommer til telefonopkaldene, kræver det en lille smule mere. Her behøver du en IP-telefonitjeneste, som f.eks. Skype.

Du installerer Skype på din smartphone, opretter en konto og nu skulle det være muligt at modtage opkald via Skype.

Du kan dog med stor fordel tilknytte et fastnetnummer til din Skype-konto, som andre med en almindelig telefon blot ringer til, når de vil have fat i dig.

Når du selv skal ringe ud via Skype, til mobil- og fastnetnumre, kræver det et abonnement. Der findes mange forskellige abonnementstyper, der på hver deres måde kombinerer ind- og udlandstelefoni med faste priser eller optankning som på et taletidskort.

Du kan se mere om brugen af Skype og de forskellige abonnementstyper på Skype.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

svenn 08-02-2013 23:29:14

Her har vi absolut 0 mobildækning, på landet/inde i skoven. Kun Telia virker svagt lejlighedsvis. Løsningen er en GSM booster incl. udvendig antenne til bare 500 kr. Fra 0 dækning er der nu fuld skrald på...utroligt.

0 0
Brian 12-02-2013 09:10:22

De er ulovlige, både gsm og umts, da du ikke har licens til at sende på mobilfrekvenserne og med meget små konfigurationsfejl, kan du ødelægge dækningen for andre brugere i området. Både med din og andre operatører.
Hvis den bliver opdaget af en teleoperatør bliver du kontaktet af erhvervsstyrelsen om nedtagning. Hvis det ikke sker, bliver den konfiskeret af fogeden.

0 0
svenn 12-02-2013 12:21:58

Nu skal du høre her Brian.For det første bor jeg ikke bare på landet, men langt inde i skoven i en fantastisk natur, der desværre også gør det umuligt at modtage mobilsignal. Vi har kæmpet i årevis med det skide signal.
Faktisk er det mit mobilselskab der gjorde mig opmærksom på denne lille GSM booster/3G findes, omend den er ulovlig, men ikke generer nogen her på adressen. Da jeg har knap 2 km. til nærmeste nabo, generer den nok ikke meget med sin rækkevidde på 15-20 m.
Jeg er glad, mobilselskabet er glad, da de ikke længere får klager fra mig, og naboerne har også en.
Fogeden skal være hjertelig velkommen

0 0
Erling 09-02-2013 05:47:03

Jep. Man kan også få en 3g booster.
Har hørt de skulle være ulovlige men--
Hvis ikke der er dækning og man har betalt for skramlet.
De ku´ jo bare sørge for det virkede.

MVH
ELO

1 0
Villiam 08-02-2013 18:52:15

er også en fin løsning :) og der skal den anden part også bare have det installeret på sin mobil, ligesom med skype :) og det kræver ikke abonnement ;)

0 0

Om brug af cookies