Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er logoet du skal have på din næste skærm

Her er logoet du skal have på din næste skærm

Forskellige niveauer af DisplayHDR vil anvise hvor flot HDR-indhold kan blive på din næste skærm

Foto: VESA

Du har måske allerede bemærket, at farverne på din mobils display ofte er mere mættede og kontrastrige end på din bærbar eller desktopmaskine. Mens udviklingen går lynhurtigt i lommeformaterne, går den i et mindre raskt tempo når det gælder PC-skærme.

Det vil brancheforeningen VESA gøre op med, med introduktionen af tre nye standarder under fællesnavnet DisplayHDR. De skal sikre at du får både tilstrækkeligt med farvemætning, kontrast og lysstyrke, når du vælger en skærm med logoet.

Display HDR standarden vil være at finde på skærme fra første kvartal 2018. De første skærme med anmærkningen bliver sandsynligvis præsenteret ved CES-messen i begyndelsen af januar 2018.

Læs også:  Guide: Skærme til både mobil og laptop [TIP]

Tre niveauer af HDR

DisplayHDR mærkningen vil komme i tre niveauer, fra den mere enkle DisplayHDR400 til den avancerede DisplayHDR1000. Fælles for dem alle er dog, at de byder på rigere farver, større kontrast og højere lysstyrke end sædvanlige displays.

  • DisplayHDR 400 vil byde på mindre mættede HDR-farver ved at strække sig over mindst 95% af sRGB farverummet. Det vil række til at understøtte HDR10 standarden. Lysstyrken her er på mindst 400 nits – omtrent 50% højere end på sædvanlige displays (250-300nitd) og kontrastforhold er på 1000:1
  • DisplayHDR 600 skruer op for både lysstyrke, kontrast og farvemætning. Farverne spreder sig over 99% af sRGB og 90% af DCI-P3 standarderne. Lysstyrken er topper over 600 nits mens kontrasten stiger til mindst 6000:1
  • DisplayHDR 1000 topper standarden med lysstyrke og kontrast i særklasse. Farverne rammer samme gamut som HDR 600, men lysstyrken kommer op over 1000 nits – mere end i nogen bredt udbredt skærm i dag. Kontrasten på 20.000:1 vil også være i særklasse.
Fælles for alle tre standarder er, at de vil byde på 10-bit farver vist på et display med mindst 8bit+2bit dithering. Det vil give fire gange højere farveopløsning end på sædvanlige displays. Samtidig vil alle skærme være kompatible med HDR10 standarden.

Du kan læse mere om de enkelte krav til mærkningen på VESA's hjemmeside her.

Læs også:  DisplayMate: iPhone X har den bedste skærm nogensinde

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies