Her er mobil-nyhederne fra CES-messen

Overblik: På CES-messen i Las Vegas er en række nye smartphones introduceret. Få et overblik her.

Her er mobil-nyhederne fra CES-messen

Forbruger-elektronikmessen CES 2012 i Las Vegas åbnede i denne uge med en række interessante mobil-nyheder fra både Nokia, HTC, Huawei og Sony.

Noget tyder på at internet-teknologien 4G LTE er et hot emne i år.

Selvom ikke alle produkterne kommer på markedet i Europa, er der alligevel interessant nyt.

Herunder har vi samlet et overblik for dig.

CES 2012, logo
Foto: CES

Nokia

Nokia har efter Windows Phone-samarbejdet med Microsoft fået selvtillid nok til for alvor at kaste sig over det amerikanske marked.

Det betyder, at de eksklusivt med operatøren AT&T har introduceret Nokia Lumia 900 – den første smartphone fra Nokia med den lynhurtige internet-teknologi 4G LTE.

Desværre understøtter mobilen ikke de LTE-frekvenser vi benytter i Danmark – så det hjælper altså ikke at købe den med hjem, og håbe på, at være først med en LTE-telefon.

–          Her er Nokia Lumia 900

–          Lumia 900 – alle specifikationerne

Nokia har desuden meddelt at Nokia Lumia 800 og Lumia 710, som blev præsenteret ved Nokia World 2011 i efteråret, også kommer på markedet i Canada.

Nokia har desuden indgået et samarbejde med spilproducenten EA Games der betyder, at 20 af de mest populære spil i verden bliver udgivet på Windows Phone. Nokia Lumia-ejere bliver de første som får adgang til spillene.

Nokia Lumnia 900. (Foto: Nokia).

HTC

HTC er også med på 4G LTE-teknikken. Det sker med produktet HTC Titan II – en ny udgave af HTC Titan som vi tidligere har anmeldt.

Titan II kommer via teleselskabet AT&T i USA. På specifikationslisten finder vi blandt andet en 4,7 tommer skærm og et helt vildt kamera.

HTC Titan II har et kamera med en opløsning på 16 megapixels! Om det så betyder bedre fotos, må tiden jo vise.

–          HTC Titan II – Windows Phone med 4G LTE

HTC har store traditioner for at præsentere nye enheder på verdens største mobilevent, Mobile World Congress, der afholdes i Barcelona i slutningen af februar.

På Mobilsiden.dk er vi tilstede og vil i sagens natur bringe HTCs Europa-nyheder her på siden.

HTC Titan II
HTC Titan II. (Foto: HTC). Foto: HTC

Sony

Ericsson er ude og nu hedder de nye modeller med Xperia-navnet kun ”Sony” til fornavn. Sony kalder desuden de kommende modeller Xperia NXT.

Den første er Sony Xperia S – en dual-core 1,5 GHz smartphone med Android 2.3. Sony lover en opdatering til Android 4.0 i løbet af andet kvartal i år.

Mens Xperia S kommer til Europa så har Sony også lavet en 4G LTE smartphone, der kommer til USA via AT&T – denne hedder Xperia Ion.

–          Den første smartphone fra Sony – Xperia S

–          Se alle detaljerne for Sony Xperia S

–          Web-TV: Se Sony Xperia S

–          Xperia Ion – 4G LTE telefon fra Sony

Xperia S kommer på markedet i løbet af første kvartal i år.

Sony har også åbnet deres konkurrent til Spotify med navnet Music Unlimited.

Sony Xperia S. (Foto: Sony).

Huawei

I Danmark er Huawei bedst kendt for at producere modems til mobilt bredbånd, men faktisk sælger de også en del mobiltelefoner.

I 2010 sendte Huawei 30 millioner telefoner på markedet – hvor af de 3.3 millioner var smartphones.

På CES var Huawei blandt andet klar med Android-telefonen Ascend P1 S som med en tykkelse på kun 6.88 mm., skulle være verdens tyndeste smartphone.

–          Huawei klar med verdens tyndeste smartphone

Produktet har dual-core processor på 1,5 GHz, skærm på 4,3 tommer (Super AMOLED) og så kan den optage video i HD-kvaliteten 1080p.

Huawei Ascend P1 S. (Foto: Huawei).

Du kan også læse debatindlæg på Mobildebat.dk som omhandler CES-messen.

Historiens videre forløb

Historien er stadig aktuel. mobilsiden fortsatte historien. 10/1/2012 postede redaktionen en ny vinkel med fortællingen om Her er Nokia Lumia 900 – Artiklen kan du læse her. De sidste nyheder om emnet finder du her.