Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er selskabernes planer for HD Voice

Her er selskabernes planer for HD Voice

Den nye forbedrede mobillyd, HD Voice, er kommet til Danmark. Her er teleselskabernes planer for udrulningen af den nye lyd-standard.

TDC har netop offentliggjort, at HD Voice, der forbedrer lydkvaliteten i mobilsamtalerne markant, nu aktiveres hos de første kunder. I starten ved erhvervskunderne, senere følger de private abonnenter også med.

Landets største teleselskab bliver det næste lange stykke tid, ene om, at give mobilkunderne bedre lyd. En rundspørge som Mobilsiden.dk har foretaget viser nemlig, at konkurrenterne er yderst tilbageholdne.

- "Vi har ikke aktuelle planer om at implementere HD Voice. Det må komme når kunderne begynder at efterspørge det, hvilket de ikke gør endnu," fortæller pressechef Peter Glüsing i Telenor.

- "Andet halvår 2010", lød den for halvandet år siden fra Telia, da de blev spurgt til HD Voice. Men disse planer, er sidenhen ændret.

 - "Jeg kan oplyse, at vi ikke har planer om HD Voice lige nu, da vi i stedet har prioriteret at øge vores 3G-dækning, samt at udbygge 4G-netværket, " er nu meldingen fra Telias netværksfolk, via pressechefen Mette Honoré.

3 er klar i 2012

Udover TDC, er teleselskabet 3, det eneste teleselskab, der har en præcis plan for HD Voice, som de vil fortælle om.

- "Vi er ved at opgradere vores core netværk, men det giver ikke mening for vores resurser, at lægge HD Voice på det gamle netværk. Det betyder, at vores netværk vil understøtte HD Voice i starten eller midten af 2012, når core-netværket er opgraderet, " fortæller kommunikationschef Stine Green Paulsen.

HD Voice findes allerede på en række mobiler fra især Nokia og Sony Ericsson. Udbredelsen af HD Voice i mobilerne ventes at blive forøget, i takt med at operatørernes netværk bliver klar med teknikken.

Læs også:
- Baggrund: Sådan virker HD Voice 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ulrik 18-01-2012 02:01:38

Jeg synes det er værd at fortælle, at Telmore også har HD Voice på deres netværk. Det skyldes at Telmore bruger samme netværk som TDC, derfor har Telmore også HD Voice. Dette har Telmore meddelt til på deres Facebook side. De fortæller også, at de inden længe vil sørger for at offentliggøre det for alle deres kunder

0 0
Kim Harder 27-09-2011 12:06:44

Skal vi til, at hører musik direkte hjemmefra over telefonen? Min Nokia 3600 slide kan allerede nu sorterer baggrundstøj væk, så man får en klar og tydelig samtale. Tror der er andre ting, selskaberne kunne bruge deres penge på i stedet. Bedre mobil dækning i Danmark. Det er som om det er en kamp om, at komme først hele tiden. Hvad med, at få den teknike til, at kører, som vi har nu, i stedet for, ast skabe nye problemer. Det kan man gører, når man har fået det til, at virke, som man har. Smide penge ud, til noget man ikke kan få fuld glæde af fordig tingene ikke virker, som man mener de skal.

0 0
Urbanus 27-09-2011 09:20:36

Igen må man konstatere at der er to klasser af netværk i Danmark: Der er TDC og 3, og så er der Telenor og Telia. Det er en gåde at der stadig er kunder der vælger de sidste.

0 0
Per 27-09-2011 11:57:18

Synes det er lidt af en kommentar at komme med.

Det er da godt at der er nogle selskaber som starter med HD voice, så resten kan følge med.

Dog ligefrem at dele dem ind i klasser er nok for meget, da der for det første ikke er nok mobiler som understøtter HD voice.
For det andet er det jo ikke noget som tager lang tid om at implementere.

Også kan du måske tænke videre over dette:
Kvalitet VS Kvantitet .. med andre ord, det er ikke altid bedst at være den første..

0 0
Nerix 28-09-2011 08:21:42

Jeg synes godt at man kan dele vores selskaber ind i klasser, når det gælder lydkvaliteten af samtaler. Jeg ved godt at detr kan være forskel på omhvilke telefoner, der er med i spil, men generelt ud fra mine erfaringer, så er TDC netværket bare meget bedre på lydkvaliteten. Man bruger dobbelt så lang tid på en samtale på de andre netværk eller samtaler der involverer et andet teleselskab. Det er ganske simpelt pga. man bruger tiden på at gentage det man siger.

Jeg er ikke lige helt med på at der ikke er nok mobiler der understøtter HD Voice. Jeg fandt denne liste over telefoner, som understøtter HD Voice i en anden nyhed her på siden.


Nokia N8*
Nokia C6*
Nokia C7*
Nokia E7*
Nokia C3*
Nokia X3*
Nokia 5230
Nokia 6720c
Nokia E5
Nokia E52
Nokia E55
Nokia E72
Nokia N7
Nokia X6
Nokia E8
Nokia C5-04

Sony Ericsson Elm
Sony Ericsson X8
Sony Ericsson X10 Mini
Sony Ericsson Xperia Arc*
Sony Ericsson Xperia Pro*
Sony Ericsson Xperia Neo*
Sony Ericsson Xperia Play*
Sony Ericsson Xperia Mini*
Sony Ericsson Xperia Mini Pro*
Sony Ericsson Hazel (Quiksilver)
Sony Ericsson Xperia Acro*

Alcatel OT-981A Tribe

LG A-310 Saffron

HTC Desire HD

Samsung Omnia 7 GT-18700
Samsung Pro B7350
Samsung Galaxy Ace S5830

0 0
Urbanus 27-09-2011 14:48:42

Min kommentar gik nok mest på at der her var tale om gentagelse af det mønster jeg oplever gør sig gældende på næsten alle parametre. Uanset om vi taler dækning generelt, 3G-dækning, HSDPA-dækning, hastighed, pålidighed, stabilitet etc. etc., så er det næsten altid en eller begge af de to første der skiller sig positivt ud, mens en eller begge af de to sidste skiller sig negativt ud. Jeg ved godt at der er lokale undtagelser, men det generelle billede er sådan - ud fra egne erfaringer, og folk jeg kenders erfareinger.
Sjovt nok er det så det mønster der gentager sig her, med HD Voice. Og derfor synes jeg efterhånden der tegner sig et billede af to klasser af netværk.

0 0
David K 27-09-2011 10:07:43

Det er mig en gåde hvorfor jeg hoppede på 3s netværk... magen til elendig dækning skal man lede længe efter her hvor jeg bor :/

0 0

Om brug af cookies