Her er smartphone-udviklingen bagud

På nogle punkter er vores smartphones mere end man turde drømme om for få år siden, men på andre måder er de langt bagud.

Her er smartphone-udviklingen bagud

Når man ser tilbage på udviklingen af mobiltelefonen for de sidste 10-15 år, så kan man næsten ikke forstå hvor meget der er sket. I 2007 fik smartphonen sit gennembrud, da Apple præsenterede den første iPhone.

Der findes i dag smartphones med quad-core processorer, HD-touchskærme, GPS, 3G/4G/WiFi, kamera og meget andet, så det er nærmest små computere i dag. Men der er steder hvor teknologien bare ikke følger med. Det skriver Computerworld.dk.

De steder, hvor udviklingen har stået lidt i stampe er; batteriet, antennen/dækningen, lydkvaliteten og holdbarheden.

Batterierne kan simpelthen ikke følge med, selvom de er blevet forbedret de seneste år, da vores mobiltelefoner har udviklet sig til at bruge mere strøm end man kan drømme om. Og vores opfattelse er derfor, at batteriet nærmest er blevet dårligere, da der simpelthen bruges mere til større og mere lysstærke skærme, kraftigere processorer, GPS, 3G/4G/WiFi osv.

Teleselskaberne har investeret en masse penge i mobilmaster, men derfor er der stadigvæk steder, hvor der er problemer med forbindelsen eller kun har adgang til Edge og ikke 3G- eller 4G-netværket.

Men også lydkvaliteten er fortsat en svaghed ved de nye smartphones. Man oplever ofte, at der er udfald, ekko, forsinkelser og lignende i samtalerne. Der er lang vej til samme kvalitet, som i en fastnettelefon. Dette skyldes blandt andet, at lyden komprimeres så den ikke benytter for meget båndbredde på mobilnetværket.

Telefonernes holdbarhed er også blevet mindre, hvilket også skyldes de større og større skærme. Der skal ikke mange ture på gulvet til før telefonerne går i stykker, hvor de tidligere kunne holde til langt mere.

Mere nyt om emnet

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. Efterfølgende d. 18/4/2013 bragte vi en sag med fokus på Smartphones skyld i ny folkesygdom – Den kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..