Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er trenden fra Mobile World Congress 2012

Her er trenden fra Mobile World Congress 2012

MWC: Sidste år var telefoner med dual-core trenden ved Mobile World Congress (MWC). I år var trenden telefonernes navne samt ”quad-core”.

Den teknologiske udvikling har fart på, og der sker ting på bare et år man tidligere troede måske aldrig ville ske.

Udviklingen på smartphones er gået fra at have en single-core processor der stille og roligt er blevet større, men til Mobile World Congress 2011, blev det pludselig var ”in” at præsentere telefoner med en dual-core processor.

I år var trenden så endnu større processorer – denne gang af typen quad-core. Både HTC, Huawei og LG præsenterede telefoner med en 4+1 processor.

Med det menes, at det er en quad-core processor (fire + en kerner), hvor der er fire kerner til at holde telefonen kørende. Den sidste kerne skal holde øje med hvad de øvrige kerner laver.

Man tænker lidt, om der så næste år vil komme processorer der endnu engang er fordoblet så vi nu snakker otte kerner?

Tendens i produktnavne

En anden tendens, som var startet lidt inden Mobile World Congress, men absolut fortsatte i endnu større stil en tidligere set, var hvordan producenterne navngiver produkterne.

Det er blevet populært, at navngive telefonerne med et ”familie-navn”, så en hel serie har samme navn, hvor man så sætter et tal eller bogstav til sidst, der adskiller produkterne fra hinanden.

Eksempler på denne tendens ses for eksempel på Samsung Galaxy-serien, HTC One-serien, Huawei Ascend samt Sony Xperia-serien.

Familie-navnene er nok med til at gøre det lettere for slutbrugeren at finde rundt i junglen af produkter, så skal man trods alt ikke forholde sig til alt for mange og komplicerede ”tal-navne”.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 07-03-2012 00:41:47

For min skyld ville jeg helst have en mobil der til efternavn hed; "MSDEIO", Det havde været dint for Samsung Galaxy S(Med Software Der Er I Orden)

- Det er et problem alt for mange modeller ikke har!

0 0
Tommy 07-03-2012 10:37:26

ja til android...

Jeg forstår ikke hvorfor der ikke er flere der har ladet sig inspirere af bilindustriens store producenter. Når jeg skriver A4, 5-serie, c-klasse behøver jeg ikke sige andet og her forstår 95% af alle hvilken model og producent der er tale om.
Alle de der navne er fint for mig at huske, men for 95% af alle der ikke arbejder i telebranchen eller er mobilnørder, så er det bare med til at gøre det endnu mere uoverskueligt.

Apple har klart hentet inspiration derfra(dog blot med årgang) og jeg tror også Nokia til dels har med deres tre tal(BMW), blot med den hage at de er nødt til at adskille modellerne fra hinanden afhængigt af styresystem (WP/Belle/Symbian s40)

0 0

Om brug af cookies