Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her er X-serien

Her er X-serien

Serien der vil revolutionere det danske mobilmarked. Sådan udlægges det i hvert fald fra 3. Vi ser her nærmere på hvad serien indeholder samt hvad det koster.

Som vi tidligere har skrevet, har 3 meldt ud, at de kommer med en række nyskabende og ganske revolutionerende applikationer den 1. februar. Produktet hedder X-serien og er faktisk allerede tilgængelig i England.

Vi bringer her en oversigt over, hvad denne X-serie dækker over, og hvordan 3s kunder får adgang til den.

Yahoo

Yahoo-pakken samler alle Yahoos tjenester på mobilen. Man får adgang til Yahoo GO og Yahoo Search på mobilen.

Med Yahoo GO kan man:
- Tilgå sin Yahoo mail.
- Synkronisere sine kontakter så man har alle sine telefonnumre liggende både på mobilen og online.
- Tage billeder med kameraet og gemme billederne direkte på Yahoo online.
- Chatte med Yahoo messenger.

Med Yahoo Search kan du, ja, søge på internettet. Bortset fra en mindre skærm, er det samme oplevelse, som du har på din computer.

MSN Messenger

Denne applikation behøver vist ikke yderligere introduktion. Chat med alle de folk du måtte have på din messenger kontaktliste, direkte fra mobilen. Det er jo ikke just nogen nyhed, men produktet er inkluderet i X-serien.

Google

Søg med Google ligesom du kan på computeren. Så hvis du sidder i toget, og får lyst til at ”Google” din bedste ven, så slår du dig bare løs.

Skype

Med Skype i X-serien kan du snakke gratis til alle dine Skype kontakter og modtage opkald fra dem ligeledes. Skype mener selv, det er på tide at komme ud over computeren og gøre Skype mere mobilt. Dette er i hvert fald et skridt i den rigtige retning.

Sling

Med Sling applikationen kan man se tv og skifte kanal på mobilen akkurat som hvis man sad hjemme i sin egen stue. Man får ganske enkelt adgang til alle de kanaler, som man har på sit tv derhjemme.
Dog kræver det, at man investerer i en såkaldt Slingbox, der skal kobles til tv signalet i hjemmet og til internetforbindelsen.
Endnu har 3 i Danmark ikke en pris på denne Slingbox, men prisen i England er 100 pund, så vi får sandsynligvis adgang til denne boks for lidt over 1.000 kroner.

Orb

Ideen bag Orb er, at man kan koble sig til sin PC hvor som helst og når som helst. Via Orb kan man så streame mediefilerne fra sin PC direkte til sin mobil.
Det bliver muligt at se på sine billeder, afspille sine film eller lytte til sin musik, lige meget hvor man er (så længe man er indenfor 3s dækning vel at mærke.)

Yderligere kan man også hente office-dokumenter ned fra PC’en, hvis man har glemt at tage sit arbejde med sig. Desværre kan man ikke lægge dokumenterne op igen, hvis man skulle have lyst til det.

Som en bonus feature giver Orb også adgang til ens webcam, hvis man har sådan et. Så kan man holde øje med, hvad der sker i hjemmet, imens man er ude.

Zap!
Med Zap! kan man få adgang til en række tv kanaler direkte på mobilen. Det kan faktisk sammenlignes lidt med Sling, bortset fra at man med Sling har adgang til alle ens tv kanaler. Zap! kræver så også en Slingbox.

Som udgangspunkt indeholder Zap! 9 forskellige kanaler: BBC World, CNBC, MTV, Al Jazeera English, Nickelodeon, Fmen, Star!, Fashion TV og EuroNews. Desuden arbejder de i øjeblikket på aftaler med DR1 og TV2.

Det skal også nævnes, at der er lavet en særaftale med TV2 om at kunne sende TV2 Zulu og TV2 News.

Til de folk, som i de foregående måneder har set TV2 News på 3s portal, og som ikke har været synderligt begejstrede for kvaliteten, så kan det siges, at det har fået et tiltrængt løft.
Ved hjælp af forbedrede metoder til at udsende signalet, bliver kvaliteten væsentlig forbedret.

Kan alle 3 kunder få denne X-serie

Til at starte med lanceres serien kun med Nokia N73. Ifølge 3 følger Nokias næste flagskib, N95, trop.
I England lader det til, at Sony Ericsson W950i også kommer til at kunne købes med X-serien. Om det også bliver tilfældet herhjemme kan vi kun gisne om.

Hvad koster det

Det mest interessante ved lanceringen var, hvilken pris 3 skulle have for disse services. X-serien er opdelt i to pakker, en sølv og en guld pakke.

Følgende applikationer er inkluderet i sølv pakken:
- Skype
- Yahoo
- MSN Messenger
- Google

Desuden indgår der også al den trafik, der bruges for at benytte applikationerne og for at surfe rundt på internettet med mobilen. Her skal det nævnes at hvis man benytter mobilen som modem for sin bærbare PC, vil denne trafik ikke være inkluderet.

Guld pakken inkluderer alle ovenstående applikationer og
- Orb
- Sling
- Zap!

Desuden skal det her nævnes, at med guld pakken er det også muligt at benytte mobilen som modem for sin bærbare computer uden at skulle betale ekstra for data trafikken.

Sølv pakken koster 149,- om måneden, og guld pakken ligger på 399,-.

Men det skal også nævnes, at det ifølge 3 bliver muligt at købe adgang til applikationerne enkeltvis. De kunne dog på tidspunktet for pressemødet ikke oplyse om priser for dette.

Hvad enten man vælger guld- eller sølvpakken, så kan prisen trækkes fra i det minimumsforbrug, man i forvejen har på et Boost abonnement. Hvis man i dag er indehaveren af et Boost299 abonnement, så kan man tegne et X-serie sølv abonnement og dermed have et minimumsforbrug på yderligere 150 kroner efter at sølv pakken er betalt.

Venter succesen?

Der er ingen tvivl om, at dette er et stort skridt for det danske mobilmarked. Det er ganske enkelt en ny verden af muligheder der åbner sig. Nu må tiden vise, om vi er modne nok til at tage imod de muligheder.

Selvfølgelig forudsætter det også, at det kommer til at fungere. 3 har jo igennem tiderne haft nogle problemer med deres portaler og deres services, men hvis man lader tvivlen komme dem til gode, har de bestemt et godt produkt.

Du kan deltage i diskussionen om denne X-serie her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies