Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her får du billigst data, tale og SMS/MMS i udlandet

Her får du billigst data, tale og SMS/MMS i udlandet

Skal du ud at rejse denne sommer? Med det rette abonnement kan der være mange penge at spare, hvis du vil browse rundt med smartphonen i udlandet.

Det kan blive en dyr affære at tage til udlandet og bruge sin smartphone som var du hjemme i Danmark. Heldigvis er det i løbet af det seneste års tid gradvist blevet billigere at bruge mobildata, ringe og sende SMS- og MMS-beskeder forud for den fuldstændige afskaffelse af roamingafgifterne den 15. juni 2017.

Læs også: EU vedtager afskaffelsen af de dyre roaming-afgifter

Der er dog alligevel stor forskel på, hvor mange penge udlandsforbrug koster dig alt efter hvilket teleselskab du er kunde hos og hvilket abonnement du har. Med sommerens mange rejser godt skudt i gang tager Mobilsiden.dk derfor et kig på de danske teleselskabers løsninger til dig, der gerne vil bruge din smartphone i udlandet billigst muligt.

Billigste abonnementer med udlandsforbrug inkluderet

De danske teleselskabers løsninger kan deles op i tre typer. Først er der teleselskaberne, der har satset fuldt ud på udlandsforbrug ved at inkludere det i et eller flere abonnementer, så du alle årets 365 dage kan bruge din mobil i udvalgte lande som var det hjemme i Danmark – og dog. En vis begrænsning på mængden af data og antallet af opkaldstimer vil der typisk være at finde.

Teleselskaberne repræsenteret med faste løsninger til forbrug i udlandet er 3 med 3LikeHome, Callme med Just Like Home, Telia med Roam Like Home Europa, Telenor med Roam Away, Telmore med Roam Like Home og YouSee.

Læs også: Telenor lancerer Roam Away og opgraderer alle abonnementer

Fælles for alle teleselskaberne her er, at du betaler for et abonnement, der er en anelse dyrere hver måned end dem uden udlandsforbrug, men som ofte betaler sig hjem igen i den måske ene måned om sommeren, hvor du så er af sted på ferie. Hvis du ofte er udenlands, er pengene naturligvis blot endnu bedre givet ud.

Nedenfor følger en sammenligning af de seks teleselskabers billigste abonnementer med udlandsforbrug, hvor du kan danne dig et overblik over, hvor store mængder af data, opkald og SMS/MMS du har til rådighed normalt herhjemme i Danmark og i udlandet, hvor mange lande udlandsforbruget gælder i og sidst, men ikke mindst, til hvilken pris.

Er intet andet anført i cellerne under data, opkald og SMS/MMS, er ydelsen ens både i Danmark og i udlandet.

Data

Teleselskab Data Opkald SMS/MMS Lande Pris/mdr.
3:
3LikeHome
3 GB Fri Fri 40 lande: Hele EU, USA og flere 130 kr.
Callme:
Just Like Home
8 GB 8 timer Fri 7 lande: Norden og Baltikum 119 kr.
Telia:
Roam Like Home Europa
Danmark: 15 GB
Udland: 10 GB
Fri Fri 37 europæiske lande 199 kr.
Telenor:
Roam Away
Danmark: 20 GB
Udland: 10 GB
Fri Fri 36 europæiske lande 199 kr.
Telmore:
Roam Like Home
Danmark: 20 GB
Udland: 1 GB
15 timer Fri Hele EU 149 kr.
YouSee Danmark: 10 GB
Udland: 1 GB
Fri Fri 36 europæiske lande 199 kr.

Udlandsforbrug som tilkøbspakke

Hvis du ikke brug for udlandsforbrug i årets 11 resterende måneder, kan det være værd at købe et billigt abonnement udelukkende med dansk forbrug, hvortil du kan supplere med en tilkøbspakke i den ene måned, du skal ud at rejse. Teleselskaberne med et sådan tilbud er Oister og Telia som de eneste.

Oisters tilbud kan kombineres med alle abonnementer. Her tages udgangspunkt i det billigste abonnement, hvor du får 1 GB data, 3 timers tale og fri SMS/MMS i Danmark. Tilkøbspakken, kaldet EU Rejsepakke, koster 99 kroner i en måned og giver dig 1 GB data, 2 timers tale og 100 SMS/MMS i hele EU og Norden (37 lande).

Læs også: 3 tilbyder nu fri roaming i USA

Telias billigste abonnement, 4FUN, giver 8 GB data, fri tale og fri SMS/MMS i Danmark for 149 kroner, hvor du købe Roam Like Home Europa oveni for 99 kroner om måneden i de måneder, du har lyst til. Her får du samme udlandspakke som i ovenstående tabel: 10 GB data, fri tale og fri SMS/MMS i 37 lande.

CBB har også en tilkøbspakke, eller tjenesten Sikker surf EU, hvor du får 50 MB data i EU for 20 kroner. Du kan dog kun bruge 100 MB data på én dag, og herefter ryger du over i de dyre takster per MB.

De tre måder at få billigt udlandsforbrug på kan altså være praktisk, hvis du ikke så ofte er ude at rejse, så du slipper for at betale ekstra for udlandsforbrug i et abonnement året rundt, som du ikke får udnyttet.

De dyre abonnementer til udlandsforbrug

Til sidst er der den lille restgruppe af teleselskaber, der ikke tilbyder nogen form for speciel udlandsløsning, men i stedet de traditionelle dyre, uigennemskuelige takster for data, opkald og SMS/MMS.

Godt nok har CBB den lille, men stærkt begrænsede tilkøbspakke, som kan give op til 100 MB data om dagen, men da det herefter er den dyre takst på 46 øre/MB, er der ikke her meget at komme efter. Der er nemlig også særlige gebyrer på opkald, SMS og MMS.

Det samme ses hos Fullrate, der ikke har en datapakke i udlandet. Til gengæld kan du for 20 kroner om måneden få skåret 50 % af prisen på gebyrerne, der er ved opkald i udlandet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies