Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Her kommer de nye Windows-mobiler

Her kommer de nye Windows-mobiler

Et væld af mobiler med det nye Windows Mobile 6.5 står på spring. I Danmark kan vi se op mod 12 'Windows Phones' på markedet inden jul.

HTC Touch HD2
HTC Touch HD2

I går var der premiere på Microsofts nye mobil-styresystem, Windows Mobile 6.5, og det har medført en lang række af nye telefoner.

Blandt de nye såkaldte 'Windows Phones' finder man HTC Touch HD2.

Touch HD2, der længe var kendt som Leo, må betegnes som det nye HTC-flagskib. Her får man blandt andet en 4,3" capacative skærm, fem megapixels-kamera med autofokus, integreret GPS og kompas, Wi-fi, Turbo 3G og en 1GHz-processor, der får betjeningen til at gå lynhurtig.

Derudover kan Touch Pro2, Touch Diamond2, Touch2 og Snap blive opgraderet til 6.5-versionen.

Samsung Omnia ll
Samsung Omnia ll

Samsung satser også på ny Windows

Samsung har også flere modeller med det nye Windows Mobile: B7330, Omnia II, Omnia Lite og Omnia Pro.

B7330 har fået et 'Blackberry-lignede design' - det vil sige, at et fysisk QWERTY-tastatur sidder med små knapper på fronten. Skærmen er 2,6", og specifikationerne tæller blandt andet Wi-Fi, Turbo 3G, GPS og 3,2 megapixels-kamera.

Omnia II har den samme skærm som den Symbian-baseret forgænger Omnia HD. Det er en 3,7" AMOLED-skærm. Kameraet skyder med fem megapixels, og der er understøttelse for et hav af video- og lyd-formater.

Omnia Pro adskiller sig fra de andre ved at have en QWERTY-tastatur, der kan skydes ud. Den 3,5" store AMOLED-skærm er dog stadig trykfølsom. Fem megapixels-kameraet har både fotolys og ansigtsgenkendelse, og der er understøttelse for GPS.

Til sidst og ikke mindst er der Omnia Lite, som designmæssigt minder lidt om Ultra Touch-modellen - dog uden det udskydelige tastatur. Skærmen er 3", og specifikationerne tæller blandt andet 3,2 megapixels-kamera med autofokus og indbygget GPS-modul.

Masser af Windows Phones til Danmark

Sony Ericsson vil også være med på bølgen af Windows Phones. Det sker med Xperia X2, der blandt andet kan prale af et 8,1 megapixels-kamera.

Toshiba har annonceret, at deres TG01-mobil nu vil blive solgt med Windows Mobile 6.5, og Acer har mindst tre nye Windows Phones klar i kulissen - heriblandt den såkaldte F1, der nu har fået navnet NeoTouch. Det er stadig uklart, hvad LG vil byde ind med.

Ifølge business.dk kan danskerne regne med, at op mod 12 nye mobiltelefoner med Windows Mobile 6.5 vil dukke op til den vigtige julehandel i Danmark.

- "Der bliver lanceret 30 nye telefoner med Windows Mobile 6.5 i 20 lande inden udgangen af 2009. I Danmark får vi 10-12 telefoner, især fra HTC og Samsung, men også Sony Ericsson og LG vil komme til efter årsskiftet," siger Henrik K. Petersen, divisionschef i Microsoft Danmark, til business.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies