Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HIV-smittede bøsser angives via SMS

HIV-smittede bøsser angives via SMS

Via SMS kæder sladrer bøsser om andre bøsser, der er smittet med den livstruende sygdom HIV. Det kan komme til at betyde større lukkethed overfor HIV og AIDS i miljøerne.

Via SMS kæder sladrer bøsser om andre bøsser, der er smittet med den livstruende sygdom HIV.
Via SMS kæder sladrer bøsser om andre bøsser, der er smittet med den livstruende sygdom HIV.

I 1980’erne kunne man i homoseksuelle kredse se en tydelig tendens til sympati og omsorg for de medmennesker, der var blevet smittet med aids.

Men noget tyder på, at tonen er blevet anderledes. I dag peger bøsser fingre af deres ligesindede, som er blevet smittet med HIV. Det gøres ved hjælp af SMS kæder og på nettet, hvor de smittede mennesker hænges ud.

Landsforeningen for bøsser og lesbiske i Danmark tager afstand for denne måde at handle på. Foreningen appellerer til empati og solidaritet overfor sine medmennesker.

Om sladder via SMS om de HIV smittede handler om at advare andre bøsser, der ikke er smittede, eller om der er tale om ondskabsfuld mobning er svært at sige med sikkerhed. Men uanset hvilken begrundelse der måtte være, bør det stoppe, mener Landsforeningen for bøsser og lesbiske.

Konsekvensen af sådanne ondsindede SMS beskeder kan nemlig blive, at unge HIV smittede, i endnu mindre grad vil betro sig til andre og møde op til arrangementer for HIV smittede, hvor man kan få støtte og trøst – fordi de er bange for at blive stemplet og hængt ud.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies