Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hjemmepc-ordning gælder også smartphones

Hjemmepc-ordning gælder også smartphones

Skattevæsenet har nu givet grønt lys for salg af smartphones under hjemmepc-ordningen.

Med en ny afgørelse fra Skatterådet er der fri bane for, at medarbejdere kan udskifte deres hjemmecomputer med en såkaldt smartphone og alligevel få den finanseret under hjemme-pc-ordningen. Det skriver ErhvervsBladet.

I den konkrete sag har en revisor spurgt, om en Qtek 2020i lommecomputer med indbygget telefon falder ind under betegnelsen »computer med tilbehør« og dermed kan være skattefri efter ligningslovens regler.

Skat svarede i en bindende forhåndsbesked den 27. april, at det ikke betyder noget, at lommecomputeren indeholder en telefon. Det betyder heller ikke noget, om den ansatte i forvejen har en hjemme-pc.

Dermed skulle der være åbnet for, at firma-ansatte kan anskaffe adskillige computere, pda'er og smartphones under hjemme-pc-ordningen.

»Det kan godt være svært at se, hvad der er en mobiltelefon, og hvad der er en computer. Man kunne godt frygte, at denne afgørelse vil åbne for, at masser af danskere får sig en avanceret mobiltelefon delvist betalt af statskassen over hjemmepc-ordningen,« siger IDC-chefanalytiker Anders Elbak til ErhvervsBladet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies