Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hjemmesider gemmer dit mobilnummer

Hjemmesider gemmer dit mobilnummer

Surfer du på nettet med din mobiltelefon, så pas på, for nogle hjemmesider gemmer dit nummer.

Surfer du meget på nettet fra din smartphone, og bruger du eventuelt også betalingshjemmesider, så har du måske oplevet at hjemmesiden kan huske dit telefonnummer til næste gang du besøger den. Det er endda selvom du ikke har givet tilladelse til det.

Fænomenet blev bragt frem i lyset efter at det Engelske teleselskab O2, ved en fejl havde slået funktionen til på alle hjemmeside i to uger. Normalt er det således at det kun er udvalgte hjemmesider, der får lov at bruge denne funktion. Hvilket også er tilfældet herhjemme, bekræfter TDC overfor Version2.

"Vi betragter det som en hjælp til vores kunder, og vi har ikke oplevet problemer eller fået klager over det. Det bliver kun brugt, hvor en kunde ellers selv skulle indtaste sit nummer." forklarer Rasmus Avnskjold, pressemedarbejder hos TDC, til Version2.

Kunderne hos TDC får ikke muligheden for at sige nej til denne funktion, dermed kan man som TDC kunde risikere at ens mobilnummer bliver udleveret til de hjemmesider man besøger.

TDC forsikrer dog at det kun er udvalgte, og godkendte hjemmesider der får denne tilladelse. Der skal være en mening med udlevereringen af telefonnummeret, for at kunne komme i betragtning til at have funktionen på sin hjemmeside.

Mobilsiden.dk følger op på sagen...

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies