Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hjerteflimmer hos Samsung

Hjerteflimmer hos Samsung

I weekenden fik Samsungs bestyrelsesformand et hjerteanfald og det sætter nu spørgsmål om ledelsen i gang

I weekend fik Samsungs lidt kontroversielle bestyrelsesformand, Lee Kun-hee, muligvis et hjerteanfald og det er selvfølgelig en ubehagelig nyhed. Heldigvis blev Lee’s anfald hurtigt opdaget, og efter en succesfuld operation, trækker han nu vejret uden brug af hospitalsudstyr.

Samsung har tre CEOs der tager sig af den daglige ledelse, så Samsung kører videre som om intet var hændt, ind til videre hvert fald. Samsung er en traditionsrig familievirksomhed og derfor bør den naturlige afløser til Lee Kun-hee være hans eneste søn, Lee Jae-yong, også kendt som ”Jay Y. Lee” i den vestlige verden.

Normalvis siger man dog, at det skal være en fra den daglige drift som skal overtage formandsposten. Men da sønnen sidder i bestyrelsen uden indflydelse i den daglige drift, er han teoretisk set ikke den naturlige afløser, så hvis Lee træder af, er det uvist hvem der skal overtage formandsposten. Samtidig er Jay kun 45år og i en kultur hvor ældre respekteres højt, vil Jay blive en ung bestyrelsesformand.

Sønnen, Jay, var leder af den daglige ledelse, COO, frem til 2012 hvor Jay blev vicebestyrelsesformand. Efter at farmand, Lee, fik hjerteflimmer er det nu et spørgsmål om det er tid til et generationsskifte i Samsung. Selvom Samsung er en stor international virksomhed, drives den stadig som en familievirksomhed hvor virksomheden går i arv. Denne struktur kaldes ”chaebols” og er ikke unormalt i Sydkorea, bilproducenten Hyundai benytter samme struktur.

På trods af denne chaebols struktur, bør det dog forventes, at sønnen Jay bliver bestyrelsesformand. Samsung har dog benægtet at svare på spørgsmål om en fremtidig udskiftning i bestyrelsesposterne.

Lee Kun-hee har været lidt kontroversiel på grund af beskyldninger af korruption, men Lee har været bestyrelsesformand siden hans far dødede i 1987. Lee Kun-hee har således været bestyrelsesformand i over 25 år og haft fingeren på alle de vigtige beslutninger som har ført Samsung til smartphone dominans.

Lee er i øvrigt Sydkoreas rigeste mand og Samsung står for massive 20% af Sydkoreas Bruttonationalprodukt. Så er der vist ikke længere tvivl om Samsungs betydning for landet og IT branchen i det hele taget.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

odbasso 12-05-2014 18:10:21

Underlig overskrift

2 0
TF 12-05-2014 18:14:42

Ja og ret ligegyldig artikkel.

1 7
12-05-2014 19:18:14

Ja, den ligger nok i samme kategori som f.eks. denne:
http://mobilsiden.mobi/se-biograftraileren-til-steve-jobs-filmen,lid.28068/

8 3
TF 12-05-2014 20:17:56

Jeg er ked af det N men jeg gider ikke skændes med dig, så som jeg sagde i sidste debat, find en anden at lege din børnehave leg med.

0 10
Mads R 12-05-2014 23:36:15

På hvilken måde har han prøvet at starte et skænderi?
Han giver dig ret og kommer med et link til en ligeså ligegyldig artikel.
Kan du ikke i det mindste prøve at komme med et ordentlige svar til det der bliver sagt istedet for som altid at komme med din børnehave kommentar.
Hvis du ikke har noget fornuftigt at sige vil jeg anbefale dig helt at holde op med at komme med en kommentar.

Jeg forventer ikke at du kommer med et fornuftigt svar på mit spørgsmål, da det ikke ligger dig for vane at kommentarer sagligt, men istedet komme med mærkelige postulater uden dokumentation.
Jeg havde ellers lovet mig selv jeg ikke vil svare på dine kommentarer, da jeg normalt ikke fodre trolde på debatter, men følte efterhånden at nogen andre end N bliver nød til at sige dig imod.

6 5
TF 13-05-2014 00:39:27

Ved du hvad du behøver ikke at svare, jeg orker ikke flere ligegyldige diskutioner, hverken med dig eller N

0 11
TF 13-05-2014 00:28:52

N vælger bevist en apple relateret artikkel fordi han tror jeg skrev hvad jeg gjorde pga det var om samsung, vis du ikke kan se hvad han laver er du vist ikke for snu.

Og med hensyn til disse postulater du påstår jeg ikke dokumentere kunne du ikke komme med et par eksempler ? Dog vil jeg lige sige vis dit eksempel er N's sidste påstand om at jeg skal dokumentere at plastik er billigere end metal, tja så er det vist almen viden :-)

0 10
Mirzad 17-05-2014 16:26:34

- N vælger bevist en apple relateret artikel....

Nå, der har vi din ømme punkt igen Thomas F.
Og du vil stadig ikke indrømme at du er en iSheep og apple-fanatiker? ;)

3 0
13-05-2014 07:40:33

Nu fordrejer du sandheden igen. Jeg bad dig dokumentere st samsungs plastik var billig. Og vil snakker plastik vs plastik. Jeg har ingen steder omtalt metal i den debat. Og det er da sjovt SF alle de artikler i denne kategori, der ligger ude i periferien af tech stof, så vælger du lige nøjagtigt en om Samsung, og ikke en af de utåleligt andre.

5 7

Om brug af cookies