Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Højere mobiltakster lurer omkring hjørnet

Højere mobiltakster lurer omkring hjørnet

Hvis teleselskaberne ikke samarbejder om et eller to fælles mobilnet, ender du med en højere telefonregning. Læs her hvorfor.

Foto: DR
Foto: DR

I Danmark har vi fire selvstændige mobilnet, og det mener en ekspert er to for meget. Hvis ikke teleselskaberne af myndighederne får lov til at samarbejde om opbygningen af mobilnet, ender vi alle med en højere mobilregning.

Årsagen til at nogle net skal nedlægges eller sammenlægges, er det faktum, at mobilkunderne er blevet flittige brugere af mobilt bredbånd på både telefonen og den bærbare computer. Det skriver Business.dk

Indenfor de næste to år vil datatrafikken blive 25-doblet, og det er mobilnettene slet ikke gearet til. Enten skal alle fire selskaber - dvs. TDC, Telia, Telenor og 3 investere milliarder i opgraderinger af hver deres net, eller også skal de gå sammen om at drive et eller to fælles mobilnet.

Ekspert: Fire mobilnet svarer til fire Øresundsbroer

Hvis teleselskaberne ikke investerer nok penge i de nuværende net, kan de ret hurtigt gå i sort på grund af den øgede belastning. Ifølge en rapport fra Informa vil indtjeningen de næste par år kun blive fordoblet, og da trafikken som nævnt bliver 25 gange større end i dag, hænger regnestykket ikke sammen. Tilbage står kunderne med en regning.

- "Jeg tror, at vi indenfor få år kun har to mobilnet tilbage i Danmark. Investeringerne er så store, at det bliver unødvendigt med fire net. Det svarer til at bygge fire Øresundsbroer ved siden af hinanden", siger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult til Business.dk

I udlandet er man allerede begyndt at sammenlægge mobilnet, men det sætter myndighederne og lovgivningen i Danmark indtil videre en stopper for. Det forventes dog, at en opblødning på dette område er på vej.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies