Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hold løst om mobilen og spar strøm

Hold løst om mobilen og spar strøm

En ny undersøgelse viser, at hvor hårdt man holder om mobiltelefonen har betydning for, hvor længe batteriet holder.

Det har stor betydning for batteriets levetid, hvor hårdt du holder om mobilen, når du sms'er, taler og generelt bruger mobilen. Halvdelen af energien fra batteriet absorberes nemlig direkte i vævet i hånden på brugeren af mobilen. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet foretaget af den ph.d.-studerende Mauro Pelosi, skriver ing.dk.

 - "Når man sms'er med to hænder, stiller det større krav til antennen, fordi der er mere væv, der kommer i kontakt med mobilen. Denne viden gør, at vi kan spare meget strøm i designet", fortæller Mauro Pelosi.

Hans forskning bliver nu taget i betragtning i flere teleorganisationers standardiseringsudvalg. Den kan nemlig være med til, at optimere placeringen af antennen på mobiltelefonen, da det er antennen, der overfører energien til hånden.

- "Kommunikationen bliver også bedre, når folk bruger et løst greb og har fingrene væk fra antennen, men vi kan jo ikke fortælle folk, hvordan de skal holde på mobilen. Derfor må vi se på, hvor vi i stedet kan placere antennen, og hvilken type antenne der er bedst", slutter han.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies