Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Holland legaliserer operatør-uafhængige sim kort

Holland legaliserer operatør-uafhængige sim kort

Få et sim kort leveret med din nye bil eller telefon, som kan tilgå alle operatørenes netværk, ideen rykker lidt nærmere udførelse i Holland.

Netværks-regulatorerne i Holland er for nylig blevet enige om at acceptere sim kort uden afhængighed til en bestemt operatør. Det lyder måske som en mindre detalje, men det kan have stor indflydelse på udviklingen fremadrettet.

EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

Det kan bane vejen for, at store selskaber som Audi eller Apple kan købe utrolige mængder af data fra alverdens operatører og levere et sim kort med, når du køber en ny bil eller telefon. Når købet er foretaget, kan sim kortet allokeres til en bestemt operatør - et valg, der ikke nødvendigvis er statisk, men kan ændre sig afhængig af personlige præferencer eller måske endda netværksdækning i et område.

Skal man på ferie i Frankrig, kan sim kortet tilknyttes en lokal operatør, og man undgår de høje roaming afgifter. EU har dog på tegnebrættet at gøre noget ved de høje roaming afgifter, men dette kan være en alternativ løsning.Apples soft-SIM

Ideen er ikke helt ny, tilbage i 2010 verserede der rygter om, at Apple var i færd med at lave et specielt sim kort til levering med en telefon, som senere kunne aktiveres gennem deres iTunes App Store.

Dengang blev det tydeligvis ikke til noget, og selv med Hollands regulatoriske ændringer er der lang vej til operatør uafhængige netværksforbindelser her i Europa. Rudolf van der Berg, medlem i Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), fortæller, at “selv om Holland nu har lempet reglerne, er der mange tekniske udfordringer der stadigvæk skal løses. Men stadigvæk, at få de hollandske regulatorer med om bord var en stor sejr som sætter et eksempel vi kun kan håbe på at andre regeringer vil følge“

Kilde: Gigaom

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TJ 01-04-2014 21:35:21

Fedt hvis Google kunne komme på banen med SIM kort, de kunne batte noget

1 2
Martin 01-04-2014 13:32:12

Findes noget lignende ikke allerede i Amazons Kindle 3G? http://www.amazon.com/dp/B003FSUDM4#kindle-features-wireless
Eller er det noget andet?

0 0
Thomas Larsen 01-04-2014 14:10:54

Det er bare en eReader med et simkort i hvor Amazon betaler for data.

Det her handler om at sim kort generelt ikke må bindes op til et bestemt netværk og udbyder.

2 0
Martin 01-04-2014 14:17:17

Ok, så Amazons er bundet til specifikke operatører? Havde forstået det på samme måde, som det Holland gør: At Amazon vælger en hvilken som helst operatør og afregner med dem.

0 0
Andreas Birkjær 01-04-2014 14:34:19

Så vidt jeg ved er Amazons 3G "Whispernet" som de kalder det, bundet op på AT&T operatøren - jeg er dog på ingen måde helt sikker.

Men du har ret i din første kommentar, hvis den ikke er bundet til en specifik operatør og Amazon kan vælge et netværk at koble den på, så er vi ude i en lignende løsning som den der omtales her, bortset fra at vi herhjemme i Europa sandsynligvis skulle have en fælles aftale på tværs af landegrænser før det for alvor bliver fedt.

0 0
Thomas Larsen 01-04-2014 14:25:11

Det er Amazon der har aftalen med operatøren ja, kortet kan jo i princippet godt roame, så det burde ikke være der den store sko trykker.

Til gengæld kan Amazon tilbyde en tablet med simkort indbygget og så kan forbrugeren selv betale for den udbyder han/hun nu vil.

0 0

Om brug af cookies