Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Holland: SMS skal advare om terror

Holland: SMS skal advare om terror

I øjeblikket arbejder man i Holland på et nyt alarmsystem, der skal sende en advarende SMS til borgere, der befinder sig i eventuelle katastrofeområder.

Meningen er, at systemet via SMS skal kunne advare de mennesker, som befinder sig i områder, der er truet af blandt andet terror.
Meningen er, at systemet via SMS skal kunne advare de mennesker, som befinder sig i områder, der er truet af blandt andet terror.

Det er den hollandske regering, der står bag afprøvningen af det nye advarselssystem, som skal bruges i tilfælde af katastrofer. Meningen er, at systemet via SMS skal kunne advare de mennesker, som befinder sig i områder, der er truet af blandt andet terror.

Det betyder, at regeringen kan sende en SMS til en del af befolkningen, hvis den får en konkret trussel om, at et terrorangreb vil finde sted i et bestemt område. Systemet kan også bruges i forbindelse med naturkatastrofer eller andre større ulykker.

Det nye hollandske system er baseret på Cell Broadcast, hvilket betyder, at det kan identificere de mobiler, der befinder sig i de relevante områder.

Et supplement til det nuværende advarselssystem

Det nye SMS advarselssystem skal ikke være en erstatning for det nuværende system i Holland, som er sirener og radiomeddelelser. I stedet for skal det fungere som et godt supplement til det eksisterende system.

Her på Mobilsiden.dk finder vi ideen om det nye advarselssystem genial. Systemet udnytter, at folk altid render rundt med deres mobiltelefoner. Ved at sende folk en SMS sikrer man, at advarslen om fare kommer hurtigt frem, hvilket i den sidste ende kan være med til at redde liv.

I starten vil det nye system kun kunne identificere hollandske mobiltelefoner. Men man overvejer med tiden at udvide systemet, så også turister og andre besøgende i Holland kan få en advarsel.

Det er ikke et rent tilfælde, at SMS varslingssystemet er blevet udviklet i Holland. Det meste af landet befinder sig under havets overflade beskyttet af diger. Derfor kan der nemt opstå farlige situationer, der truer mange mennesker.

Men i denne tid, hvor ingen kan vide sig sikre, ville det ikke skade nogle lande at have et advarselssystem som det, hollænderne har udviklet. Det ville være smart, hvis regeringsledere i de forskellige lande ville kunne få kontakt til befolkningen, hvis de fik nys om en farlig situation i et bestemt område.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies