Honor 7 første indtryk: En OnePlus 2-killer?

Skarp pris, en masse kvalitetskomponenter, nydeligt metalchassis - er Honor 7 en ny prisbombe i mellemklassen? Mobilsiden.dk prøver OnePlus-udfordreren.

Honor 7 første indtryk: En OnePlus 2-killer?

Honor 7 er andet flagskib fra Huaweis underbrand møntet på de unge og friske. Her skal leveres både kvalitet, ydelse og spandevis med funktioner til en attraktiv pris. En disciplin som Huawei, og Honor, ofte brillerer i.

Se også: Her er Honor 6 – nyt brand og ny mobil fra Huawei

Men siden mærket blev til, er mange øjne blevet rettet et andet kinesisk brand der satser på maksimal valuta for pengene: OnePlus.

Til at udfordre OnePlus, og overbevise de unge forbrugere, tager Honor 7 afsæt i Huawei flagskibene P8 og Ascend Mate 7. Disse drysses med endnu stærkere specifikationer, og prisen er sænket.

Alt i alt en interessant cocktail, som Honor har inviteret mobilsiden.dk til London-lanceringen, for at smage.

Læs også: Honor 7 slippes løs: en supermobil til mellemklassen

Huawei Honor 7

Metalklædt fornuft

Er der så sparet på denne telefon? Nej, ikke øjensynligt. Første greb afgiver nemlig det kølige aluminiums-touch som normalt hører til toptelefoner i velformet metal.

Designmæssigt er der heller intet at anfægte, Honor 7 genbruger nemlig det fine, omend lidt konservative design fra sidste års Mate 7. Den nye Honor er dog noget mindre, hvilket trækker linjerne lidt skarpere op – og det slutter alt sammen med et nydeligt indtryk.

Siderne er flankeret af fint poleret metal, kun afbrudt af tre knapper og en låge til et nano SIM-kort plus valget mellem et ekstra nano-SIM eller et micro-SD. Knapperne er det obligatoriske volumen og power-knapper som begge er glimrende placerede i forhold til tommeltotten.

Telefonen er 8,5mm tynd og knap 72mm bred, hvilket er en velvoksen størrelse, dog uden at den vokser helt ud af hånden. Enhåndbetjening er fortsat mulig, især hvis du swyper over menu-knapperne – for det gør hele skærmbilledet mindre og alt bliver nemt at nå.

Læs også: Huawei P8 – En mobil perle [TEST]

Set forfra er telefonen til gengæld ganske anonym, det er en stor, sort flade beklædt med gorillaglas, som beskytter det relativt store 5,2” display.

Displayets opløsning er Full HD, hvilket er et glimrende match til skærmstørrelsen. Al tekst står skarpt og generelt er farver og kontrast ganske tilfredsstillende.

Huawei Honor 7

Flere smarte funktioner

En interessant nyskabelse er hvad Huawei kalder smart-knappen, som du kan konfigurere til at få kvikadgang til visse apps. Et klik åbner eksempelvis lommelygten, to åbner kameraet, mens et langt tryk hiver Google søgningen frem. En fiks detalje, men jeg frygter samtidig, at det bliver for let at aktivere den ved en fejltagelse.

I bunden finder man to højtalere, med den obligatoriske micro-USB port i midten. Honor lover at denne understøtter kvikopladning fra 0 til 50% på en halv time, hvilket kan være en lifesaver når man er på farten. En ’reverse-charging’ giver dig samtidig mulighed for at redde andre i strømbekneb da du, med det rette kabel kan dele ud af strømmen fra det store indbyggede batteri.

En lille infrarød diode gemt på toppen giver dig en infrarød blaster, der kan efterligne alle hjemmets fjernbetjeninger. Så kan du styre al elektronikken med en enkel enhed.

Huawei Honor 7
Kamera og fingeraftrykslæser hører til blandt de bedste nogensinde

Lige så god som de dyre

På bagsiden finder du to af telefonens hovedattraktioner: fingeraftrykslæsern og kameraet.

Fingeraftrykslæseren bygger videre på Huaweis vellykkede implementeringer i P8 og Mate 7, men åbner denne gang hurtigere end nogensiden – på bare et halvt sekund.
Samtidig er scanneren bygget til at tage ved smartere end de fleste, ved at bliver gradvist bedre til at scanne dine fingrer jo mere du bruger den. Hvorvidt det er tilfældet må dog komme an på en længere prøve.

Hvad der virker her og nu, er de ekstra features som Honor 7 scanneren besidder. Du kan eksempelvis opsætte den til at besvare et opkald, starte kameraet eller til at vise notifikationsgardinet ved et svirp nedad. Især den sidste funktion er genial i sin enkelhed og gør at du nu sjældent skal forstrække tommeltotten i et forsøg på at nå topbjælken.

Se også: Huawei P8 Lite – En vellykket spareøvelse [TEST]

Anden store nyhed er at finde i kameraet, som er lovende med sine 20 megapixels, sin optiske billedstabilisering og slow-motion funktion. Og så er den fine mekanik beskyttet af ridsefast safirglas, hvilket hidtil har været uhørt i prisklassen.

RETTELSE: Honor P7 har ingen optisk billedstabilisering, oplysningen er skrevet ud fra en fejl i pressemeddelelsen.

Allerede i de første fotos er resultaterne mere end overbevisende: mine første motiver blev overraskende gode og lur mig om ikke dette kan kamera kan gøre det godt mod selv det allerbedste fra Apple, Samsung og LG.

Huawei Honor 7

Maskinrum med overskud

Et er at have mange fine features, noget andet er at ekspedere dem i tjept tempo. Til formålet har Huawei videreudviklet deres top-processor fra P8-mobilen og givet den 100 MHz mere at arbejde med.

Når processoren samtidig byder på 8 cylindre, lover det godt alt sammen, især fordi den nye chip får overhalet den grafikprocessor som viste svaghedstegn i P8.
Til gengæld er det ikke nyeste Android 5.1 der anvendes, og dermed er Googles nyeste features fra Android 5.1 ikke at finde om bord.

Huawei giver dog igen ved at inkludere et stort batteri som hører til blandt klassens allerstørste med sin kapacitet på 3.100 mAh. Og så får du 3GB RAM og 16GB lagerplads der kan udvides.

Huawei Honor 7

Kan den slå OnePlus 2?

I den officielle pressemeddelelse var Huaweis danske Consumer CB-direktør ikke sen til at sende en hilsen til OnePlus 2 telefonen. For Honor 7 vil du faktisk kunne købe i forretningerne allerede fra midten af september – uden behov for nogen invite.
Og så vil prisen blive den samme: 2.999,- kroner for 16GB versionen.

På papiret er de dog langt fra ens. Processoren i OnePlus 2 er teknisk set stærkere, mens softwaren bygger på en afart af Android: den entusiastbaserede Oxygen OS.
Honor 7’s kvaliteter er derimod at finde i et kamera der tegner ualmindelig godt, med en softwarepakke der givetvis har en bredere appel med sin iOS-inspirerede Android-skin.

Til sidst er størrelsen værd at have med i kalkulen. OnePlus 2 er en størrelsesklasse over Honor 7, hvilket igen bekræfter dens ambitioner som en entusiast-mobil, mens Honor holder sig til et mindre, mere populær format.

Læs også: OnePlus 2: Gennemført efterfølger med små skavanker [TEST]

Huawei Honor 7

Værd at følge

Det har kun været et kort bekendtskab med Honor 7, men efter få timers brug kan jeg allerede se spændende perspektiv i den ærefulde kineser.

En skarp pris og rig udstyrspakke lover godt, og når kameraet samtidig lader til at blande sig med de allerbedste er det grund til at følge den mobil tæt. Her på mobilsiden.dk glæder vi da også til teste telefon grundigere.

Honor 7 vil lande i den danske handel i løbet af uge 37, og vil komme i to versioner: hvid/sølv eller sort/titanium.

Læs også: Lenovo ZUK Z1: OnePlus 2 får en rival

Mere til historien

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 27/8/2015 kom den efterfølgende historie med nyheden; OnePlus One opdatering trukket tilbage igen – Den finder du her. Få også seneste nyt om emnet her.