Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HP klar med dansktalende PDA

HP klar med dansktalende PDA

I dag lancerede HP iPAQ hw6900, som er en ny PDA serie med blandt andet GPS og push. Desuden vil mange danskere blive glade for, at serien byder på dansk tastatur, danske menuer og ikke mindst danske programmer.

Modellerne i den nye PDA-serie fra HP ved navn iPAQ hw6900 understøtter en del forskellige trådløse teknologier, som gør modellerne meget mobile. Derudover byder PDA’erne på teknologien PUSH, GPS, så man kan finde vej, når man er på farten og ikke mindst en stærk datasikkerhed.

HP iPAQ hw6900 understøtter Wi-Fi, GPRS/Edge, Bluetooth og kan selvfølgelig også bruges over mobilnetværket, både til tale og data. Det gør det muligt for medarbejdere at skabe samme forbindelse til virksomheden via deres PDA, som de er vant til fra den stationære computer på kontoret.

Noget helt nyt, som mange danskere vil klappe i hænderne over, er, at tastaturet, menuerne og programmerne i den nye PDA-serie er på dansk. Så nu er det slut med ae som supplement for æ og aa for å.

Den nye PDA-serie fra HP er i butikkerne i løbet af juni måned.
Den nye PDA-serie fra HP er i butikkerne i løbet af juni måned.

Sikkerheden i top

Ved at udnytte Direct Push-teknologien i Windows Mobile 5.0 og den ny Messaging and Security Feature Pack med Outlook Mobile undgår virksomhedernes it-afdelinger at skulle administrere dyre software-løsninger og kompliceret middleware. Samtidig sikres forbindelsen til virksomheden ved hjælp af bruger-certificering, og skulle uheldet være ude, kan man slette enhedens data fra centralt hold.

”Der er tale om en utroligt fleksibel enhed, som virkelig gør en forskel, både for brugeren, der hurtigere og nemmere end nogensinde bliver holdt opdateret, og for virksomheden, der ikke længere behøver være nervøs for at miste kontrol over følsomme data,” siger Anders Terp fra HP.

Find vej med GPS

Den indbyggede GPS har software og data fra TomTom vejanvisninger, der gade for gade viser vej frem til bestemmelsesstedet.

Fra TomTom kan man desuden få opdateret vejr- og trafikmeldinger, vejvisning til JWire Hotspots og mange andre tjenester.

De nye PDA’er fra HP kommer i to versioner: HP iPAQ 6910 til en forventet pris på 5.399 kroner med moms og iPAQ hw6915 med kamera til en pris på 5.599 kroner inklusiv moms (med kamera). De ligger klar i butikkerne fra midten af juni, 2006.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies