Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC: 2009 bliver Android-år i Danmark

HTC: 2009 bliver Android-år i Danmark

Mere ungdom og mindre business, sådan bliver det, når det Google-udviklede system Android gør sit indtog i HTC's produkter i 2009. Men det betyder ikke et farvel til Microsoft, tværtimod.

Inden sommeren 2009 har én eller flere mobilenheder fra HTC, baseret på det nye styresystem Android, ramt butikkerne i Danmark. Det bekræfter Peter Frølund, HTC's nordiske direktør, overfor Mobilsiden.dk.

Han ønsker ikke at fortælle, om det er den allerede lancerede G1, vi ser, eller om fokus er et helt andet.

Mere ungdommelige produkter
Android har flere muligheder for personalisering af mobilen end Windows Mobile-systemet. Derfor forventer HTC-chefen, at de kommende produkter vil henvende sig til ungdommelige brugere uden store behov for f.eks. synkronisering med Microsoft Exchange.

 - "Vi ser Android som en platform, der henvender sig til personer, som vil tilpasse og 'lege' mere med mobilen, end de traditionelle Windows Mobile-brugere gør og kan", siger Peter Frølund. Han gør opmærksom på, at Android har meget store muligheder for brugertilpasninger.

Ikke et farvel til Microsoft

HTC har gennem mange år haft store traditioner omkring Microsofts Windows Mobile, og introduktionen af Android-produkter betyder ikke, at Microsoft skal køres ud på et sidespor.

 - "Android er et tillæg til vores forretning. Det er klart vores ambitioner, at forstærke samarbejdet med Microsoft yderligere". Peter Frølund forventer, at sælge flere Windows Mobile-enheder næste år, end tilfældet har været i 2008.

Så selvom HTC-direktøren tidligere har erklæret, at 2008 var iPhone-år og 2009 bliver Android-år, så kan Windows Mobile-fans tilsyneladende godt glæde sig til det kommende år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies