Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC bløder mindre i seneste regnskab

HTC bløder mindre i seneste regnskab

Situationen lysner for den taiwanesiske mobilproducent, men selskabet mangler fortsat at få plus på indtjeningen.

Cher Wang skal guide HTC ud af krisen
Cher Wang skal guide HTC ud af krisen
Foto: dailytech.com

Det er fortsat en svær tid for mobilproducenten HTC - men seneste regnskab fra selskabet giver dog grund til en smule optimisme.

Regnskabet for fjerde kvartal 2015 slutter nemlig bedre end de 3 forrige kvartaler, men vel at mærke stadigt med et underskud.

I alt omsatte HTC for 5,72 milliarder kroner i regnskabsperioden, men selskabet må samtidig notere et underskud efter skat på 757 millioner kroner. Forrige kvartal lød underskuddet på 1,04 milliarder, mens forårskvartalet bød på et katastrofalt underskud på 1,89 milliarder kroner.

Se også: HTC-regnskab viser dårligste april måned i 6 år

Skuden er ikke vendt – endnu

Sammenlignes seneste kvartalsregnskab med forrige år, er billedet mindre lyst. Dengang fremviste HTC et lille overskud på 104 millioner kroner.

Det er derfor en toksisk blanding af fortsat nedadgående salgstal, kombineret med underskud, der truer med at få bugt med selskabet der blandt andet pionerede Android-smartphones.

HTC skal derfor have et markant bedre 2016 for at gøre sig forhåbninger om at vende udviklingen. Heldigvis har selskabet flere produkter på tapetet, flere flagskibstelefoner, HTC Vive Virtual Reality headsettet samt en ny satsning på fitness-området.

Se også: HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies