Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC: Der satses benhårdt på smartphones

HTC: Der satses benhårdt på smartphones

Hardware er yt, og software er in. Sådan lyder udmeldingen fra HTC, der satser benhårdt på smartphonens utrolige vækst.

HTC har i de senere år haft stor succes med at satse på udviklingen af smartphones. Og virksomheden vil i fremtiden satse endnu mere på det lukrative marked, skriver business.dk.

 - "Vi er godt tilfredse, men vi vil gerne videre", lyder det fra HTC's nordiske direktør, Peter Frølund.

Ifølge analysehuset Gartner faldt mobilsalget med 9,4 procent i først kvartal 2009. I samme periode steg salget af smartphones med 12,7 procent.

Det betyder, at de avancerede telefoner i øjeblikket sidder på cirka 15 procent af markedet. Om fire år vil væksten forvandle den andel til 25 procent, lyder vurderingen fra analysefirmaet Juniper Research.

Hardwaren har nået et mætningspunkt

Forbrugernes ønsker om smartphones har medført et ændring i producenternes indgangsvinkel til den teknologiske udvikling af mobiler, siger Peter Frølund.

- "Producenter som Nokia, LG og Samsung har traditionelt fokuseret på hardwaren, f.eks. antal megapixel i kameraet, eller hvor tynd telefonen kunne blive. Men nu har man nået et mætningspunkt, og derfor kigger bl.a. vi på, hvordan man kan få mere ud af den hardware, man har," siger Peter Frølund til business.dk.

Nokia skal ikke undervurderes

Firmaer som Microsoft, Palm, Apple, Google og RIM har været med til at skærpe både konkurrencen og udviklingen af software til de populære smartphones.

Hos HTC har man valgt at satse benhårdt på at samarbejde med Microsoft og Google ved at levere telefoner med enten Android- eller Windows Mobile-softwaren.

Dermed har HTC fravalgt Nokia og deres styresystem, Symbian. Alligevel anser Peer Frølund Nokia, som en stærk spiller på smartphone-markedet.

- "Man skal ikke undervurdere Nokia, de er jo meget store. Men de har ikke adgang til de samme ressourcer som amerikanerne i form af økosystemer. Apple har iTunes-delen, Microsoft har hele deres Exchange, og Google har deres internet-økosystem med mail, Street View, Google Earth og så videre,« siger Peter Frølund ifølge business.dk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies