HTC Desire stiger i pris efter Android-update

HTCs gamle topmodel Desire er siden den nye Android-opdatering steget i pris.

HTC Desire stiger i pris efter Android-update

HTC kom i det tidlige forår sidste år på markedet med HTC Desire, der senere fra flere sider, blev kåret til årets smartphone 2010.

I starten af august i år blev der så udsendt en opdatering af styresystemet Android i produktet, der på nogle områder, softwaremæssigt, bragte HTC Desire op på siden af de helt nye Android-produkter i markedet.

Opdateringen til Android 2.3 Gingerbread har haft en opadgående indflydelse på Desire’s pris. Det viser statistik fra prisportalen Mobilpriser.dk.

HTC Desire kostede ved salgsstarten i marts 2010, cirka 3.650 kroner uden abonnement. Siden da er prisen gradvist faldet og den 23. juni i år nående den det hidtil laveste niveau på 2.621 kroner.

Prisudvikling, HTC Desire
Her ses en graf over udviklingen på gennemsnitspriserne på HTC Desire, uden abonnement. Kilde: Mobilpriser.dkFoto: Mobilpriser.dk

Prisstigning efter Android-nyhed

Men da snakken om den nye Android-update startede i techmedierne rundt omkring på nettet, begyndte prisen igen at bevæge sig opad.

Den 17. juli kostede HTC Desire således 3.234 kroner uden abonnement – målt på et gennemsnit af forhandlere, som solgte produktet den pågældende dag.

I dag den 10. august er prisen dog faldet lidt. Den billigste forhandler på Mobilpriser.dk sælger mobilen til 3.069 kroner. Vil du have HTC Desire i hvid, er prisen 3.299 kroner.

Til sammenligning kan man købe den helt nye Desire-model, HTC Desire S, for 2.790 kroner. uden abonnement. Denne smartphone er fra fabrikken født med Android 2.3.

Læs også:
Sådan er HTC Desire med Gingerbread