HTC: Det amerikanske marked er tabt

HTC’s Peter Chou er ikke tilfreds med tilstanden i HTC, og skyder skylden på det amerikanske marked og iPhone 4S

HTC: Det amerikanske marked er tabt

HTC kom for første gang i flere år, med et dårligere regnskab end ventet for første kvartal 2012, det har betydet faldende aktiekurs og negativ omtale i medierne.

HTC melder klart ud, at det amerikanske marked ikke er hvad det har været, og at det blandt andet skyldes det gode salg af iPhone 4S og stærk konkurrence fra Samsungs Galaxy serie.

– ”Den store udfordring vi stod overfor sidste år var nedgangen i salget i USA på grund af konkurrence fra iPhone 4S”, udtaler HTCs overhoved og direktør Peter Chou.

Ifølge en analytiker fra Barclays Capital er det ikke nemt for HTC at genopnå det tidligere niveau i USA. “Det er en vanskelig krig, markedet vil fokusere mere og mere på HTCs overskud og værdi. HTC har sagt, at de vil vende tilbage til normale niveauer, men jeg tror ikke det vil være muligt at opnå”, siger Dail Gai fra Barclays Capital.

HTC’s aktier har taget hård medfart, og set det største fald blandt de globale smartphone producenter. Fra april 2011 til april 2012 så de et fald på cirka 42 procent i aktieværdi.

Dog er Peter Chou optimistisk omkring HTCs fremgang for i år, ”jeg føler at HTC bliver genfødt i år, i forhold til produktstrategi og udførsel af det samlede salg og marketing. Vi er et nyt HTC, HTC One vil hjælpe os med at nå vores mål” fortæller han til Reuters.com

Peter Chou indikere samtidig at det er det kinesiske marked der skal hjælpe HTC mod deres mål.

Hvad mener i HTC har gjort siden det er gået galt, eller er det de andre producenter der har gjort det så meget bedre? Giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder.