Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC: Det handler ikke om pixels i kameraet

HTC: Det handler ikke om pixels i kameraet

BAGGRUND: Under HTCs lancerings-event lød meldingen, at med den nye topmodel HTC One, så er det ikke pixels i kameraet der er vigtige, med mindre der tales om Ultrapixels.

HTC One (Foto: HTC)
HTC One (Foto: HTC)

Når der lanceres nye mobiltelefoner, så er mange interesserede i kameraet, og hvor mange megapixels dette har.

Det såkaldte megapixels-ræs har mobilproducenterne selv skabt, ved altid at præsentere deres smartphones med argumenter som f.eks. ”12 megapixels kamera”, eller med hele 41 megapixels, som Nokia gjorde sidste år da de fremviste 808 PureView.

Men nu går HTC en anden vej. Med HTC One er det ikke længere pixels det handler om, sagde de ved præsentationen. De er gået et skridt tilbage, og ønsker ikke blot at øge antallet af megapixels, blot for at få flere megapixels.

HTC One (Foto: HTC)
HTC One (Foto: HTC)

Det nye er Ultrapixels

HTC taler nu om Ultrapixels. Som ikke kan sammenlignes med megapixels.

Sensoren i HTC One er på størrelse med den sensor der sidder i et 8-13 megapixels kamera, men kameraet i One producerer faktisk kun 4 megapixels billeder. Den nye teknik betyder, at der er færre pixels på mindre plads, hvilket angiveligt giver mindre billedstøj.

Kameraet i HTC One tager desuden 300 procent mere lys ind end tidligere har gjort, siger HTC.

HTC One (Foto: HTC)
HTC One (Foto: HTC)

Som spande med vand

Har du svært ved, at forstå den nye teknik i kameraet på HTC One, så kan dette dagligdags eksempel måske hjælpe.

Hvis du placerer fire store spande indenfor et område, som skal opsamle regnvand – så kommer der mere i disse spande, end hvis du placerer 12 mindre spande indenfor samme område. Da regnen også ender mellem spandene. Det kan sammenlignes med billedstøj, altså informationer (regnvand) der går tabt.

Om HTC One med sine såkaldte Ultrapixels, kan tage bedre fotos, end konkurrerende telefoner med megapixels, må tiden vise. En ting er sikkert. Hvis du drømmer om at lave væg-til-væg plakater, så er det ikke HTC One du skal købe.


Læs også:
 - Forventningerne store til HTC
 - HTC One kommer i Silver og Black - men er også spottet i rød
 - HTC-One familien - kun et nyt medlem rigere
 - Galleri: Se en række billeder af HTC One
 - Pris og tilgængelighed på HTC One

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rasmus 22-02-2013 10:42:38

Jeg kan forstå på facebook kommentarerene at billedet vil være i god kvalitet men ikke hvis det forstørres meget op, så det vil altså tage sig rigtig godt ud på mobil skærmen. Men hvor meget mere kan det forstørres op før det ligner noget der er løgn? de argumenterer med at mange ikke har behov for noget der er større end et postkort. Men jeg kunne f.eks godt tænke mig at størrelsen ville kunne tage sig godt ud i stor skærm på min computer og bruges etc. som wallpaper ?

0 0
DX 21-02-2013 11:09:20

Citat "Hvis du drømmer om at lave væg-til-væg plakater, så er det ikke HTC One du skal købe"citat slut. Hvorfor nu kører hets på HTC ? Var det ikke mere retvisende at skrive = "væg til væg plakater- så er det ikke et mobilkamera du skal benytte". Der er jo heller ingen andre mobiler der kan klare billeder forstørret op til plakat størrelse. Og iøvrigt indrømmer du jo selv at du ikke engang har prøvet at tage billeder med mobilen.

0 0
Mobilsiden.dk 21-02-2013 12:08:35

Ja men tak for konstruktiv kritik, DX.
Det med plakater, er faktisk noget HTC selv har sagt. Så det er ikke noget jeg har fundet på.

0 0
Kim 21-02-2013 11:59:17

Fordi at til forskel fra HTC's light version, så kan du faktisk lave væg-til-væg billeder med Pureview 808. Men det har ikke været motivationen for Nokia, der omvendt har default til 5mpx og bruger de 41mpx til at optimere de enkelte pixels ved at lægge flere lag sammen.

0 0
Ove Andersen 21-02-2013 11:07:27

Og siden hver pixel kun viser én farve, så vil de fire store spande kun kunne vise "fire detaljer", mens de tolv spande vil kunne vise "tolv detaljer".

Men ellers er jeg enig med HTC i, at det er latterligt når folk køber en telefon kun fordi den har mange megapixels. Lav i stedet nogle ordentlige linser med nogle færre pixels.

Hvis jeg skal lave en væg-til-væg plaket, så gider jeg sq ikke have et mobilbillede dér, om så det er med 8, 12 eller 41 megapixels.

0 0
Jeppe Andersen 21-02-2013 19:02:56

Når du nu skal råbe op ;)

Så er det sensoren der tegner billedet ikke omvendt :) HTC fortæller at de bruger en bedre sensor :)

0 0
hatfisk 21-02-2013 10:21:42

Hullerne mellem de store spande vil jo være tilsvarende større, så spildet vil være det samme.

0 0

Om brug af cookies