HTC Evo 3D er landet på redaktionen

HTCs 3D-mobil er nået frem til test på Mobilsiden.dk. Her er vores første oplevelse af Evo 3D.

HTC Evo 3D er landet på redaktionen

Med nogle dages forsinkelse er HTC Evo 3D nu nået frem til Mobilsiden.dk’s redaktion i Odense. Evo 3D er HTCs bud på hvordan en smartphone med 3D-egenskaber skal skæres.

Efter udpakningen er vægten på mobilen det første som slår mig. 168 gram er godt nok noget af en ordentlig omgang, hvilket altså får HTC fuldkommen at mathe vægten på LG Optimus 3D, der vejer det samme.

Det er touchskærmen på 4,3 tommer med indbygget 3D, som får mobilerne til at veje ret godt til, også noget der påvirker tykkelsen en hel del – godt og vel 1,2 centimeter på det tykkeste sted.

Jeg synes størrelsen er alt for voldsom – men altså som nævnt en nødvendighed for at kunne vise 3D på skærmen uden brug af 3D-briller.

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Gang i 3D

3D synes jeg er en interessant gimmik der viser, hvor langt teknologien efterhånden er nået. Men udover “se mig jeg har 3D”-effekten, så er det svært at få øje på, hvorfor det er nødvendigt med denne mulighed i en mobil.

Når det så er sagt, så er de medfølgende 3D-demofotos utroligt flotte, og med en helt enestående dybde. Efter et par fotoforsøg må jeg dog konstatere, at man nok ikke selv skal regne med, at komme i nærheden af denne kvalitet, når der tages 3D-billeder med kameraet i mobilen.

For at få glæde af 3D-effekten skal Evo 3D dog holdes utroligt præcis. Der skal kun få graders vippen fra side til side, inden 3D-oplevelsen helt forsvinder.

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Let opsætning

Nu er HTC Evo 3D sat op med alle mine personlige data, synkronisering af mails, Facebook og alting. Det bliver rigtigt spændende at finde ud af, hvor meget batteri at 3D-delen tapper. Jeg husker tydeligt testen af LG Optimus 3D, her skulle man nærmest løbe spidsrod mellem stikkontakterne.

Jeg er stadig imponeret at HTCs opsætningsguide, som klart er den bedste på Android-enhederne på markedet.

Derimod er det skuffende, at HTCs billedegalleri stadig ikke kan håndtere ens billeder, uden at man skal vente på at de grå bokse i galleriet bliver til thumbnails for ens egne fotos.

Bliver der mangel på plads?

Evo 3D kører på Android 2.3.4. Der medfølger et 8 GB hukommelseskort.

Der er umiddelbart pænt meget plads til applikationer. Lige nu har jeg omkring 800 MB ledig. Så mon dog, at dette bliver et problem?

Ellers er alt ved det gamle. Android-systemet er udstyret med det velkendte HTC Sense-brugerinterface (version 3.0). Så på den front, er der intet nyt.

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Kom med dine inputs

Er der noge du gerne vil vide, så skriv en kommentar herunder. Så vil jeg forsøge at få det med i den endelige test.

Jeg har allerede fået øje på en underlig ting. Når man via HTC Locations deler ens placering på Facebook – så skriver den godt nok hvor man er i opdateringen. Men linket til Google Maps siger “kan ikke finde placeringen”. Underligt!

Læs også:
Baggrund: Sådan virker 3D på mobilen