Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC Exodus: Første blockchain-mobil fra HTC kommer snart

HTC Exodus: Første blockchain-mobil fra HTC kommer snart

I løbet af tredje kvartal lancerer HTC noget særligt: en blockchain-fokuseret smartphone med decentraliserede apps og med sikkerheden i højsædet.

Foto: HTC

HTC vil ride med på blockchain-bølgen - den stadigt mere populære teknologi, der meget forsimplet består af en decentraliseret kæde af blokke, der indeholder informationer, f.eks. om pengeoverførsler til brug i kryptovalutaer.

Et hold af HTC-medarbejdere, som har særlig interesse i blockchain-teknologien, har søsat mobilen kaldet HTC Exodux, som blev præsenteret første gang kort før præsentationen af HTC U12+.

Foto: HTC

Dette projekt er af en noget anden karakter end U12+, for det er måske ikke en smartphone, der tiltaler den gennemsnitlige dansker, men HTC mener, at der er potentiale i at udvikle et blockchain-økosystem igennem smartphonen HTC Exodus.

"I den nye internettidsalder er folk generelt mere bevidste om deres data. Dette er en perfekt mulighed for at give brugeren mulighed for at begynde at eje deres digitale identitet. Exodus er et godt sted at starte, fordi telefonen er den mest personlige enhed, og det er også det sted, hvor alle dine data stammer fra. Jeg er begejstret for den mulighed, det giver at decentralisere internettet og omforme det til den moderne bruger," siger HTCs kryptochef Phil Chen.

HTC oplyser i en pressemeddelelse, at der bliver givet et første smugkig på den kommende Exodus-mobil i løbet af tredje kvartal i år – altså enten juli, august eller september.

Læs også: Test af HTC U12+ - To skridt frem og et tilbage

HTC er på mange måder en traditional smartphone med et velkendt design, men dele af hardwaren vil altså bestå af ny teknologi inden for mobilverdenen. Ifølge HTC vil det være den første smartphone med en decentraliseret tegnebog til brug af kryptovalutaer som Ethereum og Bitcoin. Hver Exodus-smartphone fungerer desuden som en ”node” (knudepunkt), der er med til at håndtere transaktioner, da kryptovalutaer som bekendt er decentraliserede og kører over den såkaldte peer-to-peer-teknologi.

Blockchain-teknologien er på ingen måde begrænset til kryptovalutaer. Med Exodus vil HTC vise, at der er potentiale for langt mere. HTC har derfor indgået samarbejde med det blockchain-baserede spil Cryptokitties, hvor man skal samle og opdrætte virtuelle katte.

Spillet er ikke en kryptovaluta, men er baseret på Ethereums bagvedliggende blockchain-teknologi, hvilket vil sige, at hver CryptoKitty er unik og ejes 100 % af ejeren modsat andre spil, hvor det i sidste ende er spiludvikleren. Kattenes værdi påvirkes af markedet, og man kan så sælge, købe og opdrætte katte. Dette spil vil HTC ikke kun distribuere det på Exodus-mobilen, men blandt andet også U12+.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies