HTC Hero: Første indtryk

Vi tester opfølgeren til HTC Magic. Vi kan lide det vi ser, men Hero har et stykke vej for at være perfekt.

HTC Hero: Første indtryk

Det allerførste man opdager, når HTC Hero tændes, er brugerfladen, som på de fleste områder overskygger Magic.

Ikoner, farver og de grundlæggende programmer er optimeret til den velkendte HTC-stil, som kendes fra TouchFlo 3D-interfacet på f.eks. Touch Diamond.

Der er ingen tvivl om, at der er udført et stort stykke arbejde, for at få Hero til at fremstå unik på brugerflade-delen – specielt når der sammenlignes med den første version af Android (både Magic og Hero er baseret på det Google-udviklede styresystem Android), som vi så på HTC Magic.

Downloads ikke nødvendige

På Magic skal man hente diverse programmer som vejrudsigter, finans, genveje osv. fra Android Market, for at den bliver rigtig effektiv. Med Hero er det helt omvendt – næsten alt er med i pakken fra begyndelsen.

Genveje til wifi og bluetooth on/off, favoritkontakt-liste m.v. er allerede installeret fra starten, og fotoalbum, vejr, bogmærker osv., indsættes med få tryk.

For slutbrugeren betyder dette, at man langt hurtigere er i gang med at bruge mobilen – uden der går “nørd” i den.

Stadig i beta

Jeg har brugt Hero et stykke tid og allerede godt hjemme i den – men en lang række klagepunkter står i kø. Denne version af Hero er dog langt fra salgsklar, hvilket producenten også har gjort os opmærksom på. Derfor vil vi vente den endelige version inden dommen afsiges for alvor.

Når man sidder med Magic og Hero op mod hinanden, vinder Magic på stabilitet og hastighed – mens Hero er klart foran på brugeroplevelsen.

I betaversionen er det grundlæggende styresystem på engelsk mens ordbogen er dansk. Desværre er der i denne version ikke opdateringer i forhold til hvordan ord med æøå tilgåes. Skal du skrive “prøve” er det stadig “pr ‘+hold o’ ve” og ikke blot “prove”.

HTC Hero nyt artikelfoto

Hero eller Magic

Systemet Android som Google står bag, er stadig et friskt pust i mobilenbranchen og HTC viser med Hero, at mulighederne er enorme når systemet er åbent for programmører verden over.

Hero bliver på længere sigt mere fed end Magic! Blandt andet den lyskraftige VGA-skærm og jackstik til hovedtelefoner trækker gennemsnittet højt op. Men slå koldt vand i blodet! HTC har en del arbejde at gøre endnu inden Hero er klar til butikkerne. Også HTC skal undgå stress og have is i maven.

Hvis Hero skal overraske mobilbrugerne for alvor, og leve op til HTC’s egne udmeldinger, skal den ikke udsendes, før den er HELT klar.

Oprigtigt talt fortjener Hero mindst en måneds programmørarbejde endnu – men allerede nu, peger alt i positivt retning.