Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC kæmper med at få solgt 1 mio. HTC 10-smartphones i år

HTC kæmper med at få solgt 1 mio. HTC 10-smartphones i år

Salget af HTC 10-topmodellen er ikke imponerende. Faktisk står det så skidt til, at HTC kun producerer omkring 1 mio. eksemplarer af topmodellen på et år.

Det er ikke kun LG, der døjer med et lavt salg af dette års topmodel, LG G5. Også HTC oplever et sløjt salg af topmodellen HTC 10.

HTC 10 fik ganske udmærkede anmeldelser med på vejen, men det har ikke været nok til at overbevise forbrugerne. Nye tal fra analyseinstituttet TrendForce viser nemlig, at antallet af producerede HTC 10-telefoner kun ligger i omegnen af 1 mio. - på årsbasis.

Læs også: HTC 10 - Glimrende metalmobil uden magi [TEST]

Selv om HTC har gjort flere rigtige ting i forhold til de forgangne år, har det altså ikke været nok til at vende de i forvejen meget lave salgstal og indtægter, der er i frit valg.

For at sætte de 1 mio. producerede smartphones på et helt år i relief har Samsung ved udgangen af juni måned angiveligt rundet et salg af Galaxy S7 og Galaxy S7 edge på hele 25 mio. eksemplarer.

I løbet af hele 2016 ventes HTC at producere blot 13,2 mio. smartphones, hvilket er en tilbagegang på 27 % i forhold til sidste år, hvor HTC solgte 18 mio. smartphones.

Læs også: HTC og Motorola mister begge højtstående chefer

De nye tal fra analyseinstituttet viser også, at det er de kinesiske producenter, der udfordrer HTC og drøner frem i en tid, hvor smartphonemarkedet ellers er mættet og hvor de fleste andre producenter enten står stille eller går tilbage hvad angår vækst. Her er det særligt Oppo og vivo, der fører an i vækst, mens Huawei, der sidste år rundede 100 mio. solgte enheder på et år, ikke vokser lige så meget som først antaget.

Ud over at HTC skal stå for produktionen af Googles Nexus-telefoner i år er der ikke meget, der tyder på, at HTCs tilbagegang vil høre op i en nær fremtid. Det eneste lyspunkt er firmaets sats på virtual reality-teknologien med HTC Vive-brillen, der sælger glimrende og som der også i højere grad satses på - men smartphones er dog fortsat HTCs kerneområde.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies