Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC-krise fortsætter: Ryger ud af børsindeks

HTC-krise fortsætter: Ryger ud af børsindeks

Krisen kradser fortsat hos HTC. Selskabet må se sig forvist fra det taiwanesiske Top 50 børsindeks.

Seneste overskrift fra CNET må trække sure miner i HTC’s bestyrelseslokaler, for den omhandler hvordan det taiwanesiske selskab må se sig puffet ud af det toneangivende Taiwan 50-indeks.

Børsindekset er en sammenslutning af de halvtreds største virksomheder i Taiwan hvor 70 procent af landets børsværdi er repræsenteret.

Den triste nyhed er den sidste i striben af dystert nyt for selskabet, der i forrige måned måtte øjne den sløjeste omsætning i otte år, en barbering af 15 procent af staben samt over en tredjedel af driftsomkostningerne.

Se også: HTCs andet kvartal viser stort tab, der skal spares

En skuffende lancering

Årsagen til HTC’s nedtur er ikke entydig. Flere analytikere peger dog på en skuffende lancering af flagskibet One M9, der ikke formåede at løfte sig tilstrækkeligt over forrige års One-model. Samtidig møder HTC skærpet konkurrence fra giganterne Apple og Samsung, der begge har nydt godt af succesfulde toplanceringer.

HTC’s markedsandel er derfor barberet ned til bare 2 procent af mobilmarkedet, et markant fald i forhold til storhedstiden i 2011, hvor HTC tegnede sige for 10,7% af markedet.

For at knække den nedadgående kurve, meldte selskabet i august, at fokus vil bredes fra mobilmarkedet til andre produktgrupper som Virtual Reality-headsettet Re Vive og livsstilsprodukter som aktivitetstrackeren HTC Grip og actioncam'en HTC Re.

Se også: Eksklusiv test af HTC Vive: Så godt virker det nye VR-headset

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies