Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC lancerer endnu en topmodel - men kun i Kina

HTC lancerer endnu en topmodel - men kun i Kina

Det vælter frem med nye topmodeller fra taiwanske HTC. Nu er en ny landet: Mød HTC One ME, som er et miks af de øvrige HTC-topmodeller.

HTC One ME er HTC's fjerde topmodel på kun tre måneder.
HTC One ME er HTC's fjerde topmodel på kun tre måneder.

Hvis du ikke allerede har svært ved at skelne HTC's mange nye topmodeller gennem de seneste måneder fra hinanden, får du det muligvis nu. HTC lancerer nemlig en ny topmodel med navnet One ME, der er den fjerde topmodel inden for kun tre måneder.

One ME er udelukkende lavet til det asiatiske marked, men det gør den ikke mindre interessant. Telefonen byder på hardware i topklasse med dens specifikationer og design, der er en blanding af henholdsvis One M9+ og One E9+.

Læs også: HTC One M9 Plus: ny topmobil - kun i Kina

HTC's egen hjemmeside kan man se på flere af filernes navne, at den nye topmodel internt går under navnet One ME9. Derfor er det heller ikke underligt, at der er hentet inspiration fra netop One M9 og E9+.

Designet består af samme plastik, som der er at finde på One E9+, men den er til gengæld udformet, sådan at den ligner One M9 og One M9+ utroligt meget. Mindre detaljer som det nu runde bagkamera og den tynde kant rundt om kameraet er hentet fra One E9+. Du får altså lidt fra to tidligere topmodeller i den nye One ME.

HTC One ME i rosaguld set bagfra og fra højre side.
HTC One ME i rosaguld set bagfra og fra højre side.

Topspecifikationer med ny processor

På hardwarefronten har HTC ikke skåret ned på specifikationerne. Her er HTC den første til at gøre brug af den relativt nye MediaTek Helio X10-processor bestående af 8 kerner, der kører med 2,2 GHz.

MediaTek kunne tidligere demonstrere, at processoren er i stand til at optage slow motion-videoer med intet mindre end 480 billeder i sekundet. Du kommer altså ikke til at mangle kræfter med denne One ME ved din hånd.

Processoren suppleres af 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads. Hvis det ikke er nok, kan du udvide lagerpladsen med hele 2 TB (2000 GB) med et microSDXC-kort.

Skærmen og opløsning er taget fra den større One M9+. Her sidder en 5,2" skærm med en QHD-opløsning på 1440 2560 pixels, som giver en pixeltæthed på 565 pixels.

Læs også: Ultra-slowmotion på vej til mobilen. Se det her

Kameraerne er identiske med, hvad der sidder i One M9. Bag på finder du et 20 MP kamera med en blænde på f/2.2, mens der foran sidder et UltraPixel-kamera med en f/2.0 optik, som formentlig er på 4 MP.

HTC's måske største varemærke, BoomSound-højttalerne, er beholdt i One ME. Fra One M9+ er der hentet endnu en funktion: Fingeraftrykslæseren. Det samme er kapaciteten i batteriet, som er på 2.840 mAh – en lille smule større end det, der sidder i One M9.

Kun til Asien

At vurdere ud fra specifikationerne oplyst på HTC's hjemmeside er den nye topmodel kun forbeholdt det asiatiske marked. Godt nok er der både 2G, 3G og 4G/LTE, men det kører på andre frekvenser, end der benyttes her i Danmark.

Derfor skal du næppe regne med at se denne på disse breddegrader, da den ganske simpelt ikke virker hos teleselskaberne her.

Læs også: HTC vil skære 30 % ned i ordrer af One M9-komponenter

Med lanceringen af denne smartphone betyder det, at HTC efterhånden har et noget stort arsenal af topmodeller i omløb: One M9 på det internationale og danske marked samt One M9+, One E9+ og denne One ME til Asien.

Om det er det, der skal til for at få HTC's salgstal og regnskaber på rette kurs igen, vil tiden vise.

Specifikationer: HTC One ME

Mål og vægt: 150,99 x 71,99 x 9,75 mm, 155 gram
Skærm: 5,2" Quad HD (1440 x 2560 pixels), 565 PPI
Processor: MediaTek Helio X10 octa-core (8 x 2,2 GHz)
Lagerplads: 32 GB intern lager (op til 2 GB ekstra med microSDXC) og 3 GB RAM
Bagkamera: 20 MP, autofokus, f/2.2, 27,8 mm objektiv, 4K-videooptagelse
Frontkamera: UltraPixel, f/2.0, 26,8 mm objektiv, Full HD-videooptagelse
Forbindelser: 2G, 3G, 4G LTE, GPS, NFC, Bluetooth 4.1, WiFi a/b/g/n/ac (2,4 GHz og 5 GHz)
Sensorer: Lyssensor, afstandssensor, accelerometer, kompas, gyroskop, magnetisk sensor og fingeraftrykslæser
Software: Android + HTC Sense
Lyd: Dolby Audio-teknologi med HTC BoomSound-højttalere
Batteri: 2.840 mAh, 23 timers tale med 2G og 13 timer på 3G, op til 628 timers standby på 3G

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies