Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC-Microsoft samarbejde en torn i øjet på Nokia

HTC-Microsoft samarbejde en torn i øjet på Nokia

HTC og Microsoft har netop præsenteret to nye Windows Phone 8-telefoner, hvad betyder det for Nokia og Microsoft?

Windows Phone 8X by HTC (Foto: Mobilsiden.dk)
Windows Phone 8X by HTC (Foto: Mobilsiden.dk)

Siden HTC og Microsoft, onsdag den 19. september, præsenterede de to nye Windows Phone 8 signatur-telefoner, Windows Phone 8X og 8S by HTC, har tankerne gået på, hvad det betyder for det tætte samarbejde mellem Microsoft og Nokia.

- Microsoft klar med to smartphones – Windows Phone 8X og 8S

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Nokia og Microsoft indgik et tæt samarbejde i februar 2011, hvor Nokia også fortalte, at Windows Phone er deres nye smartphone platform.Det har jo ikke været nogen hemmelighed, at Nokia og Microsoft indgik et tæt samarbejde i februar 2011, hvor Nokia også fortalte Windows Phone er deres nye smartphone platform.

- Nokia og Microsoft satser en milliard på gennembruddet

Set fra Nokia investorernes synsvinkel er Microsofts samarbejde med HTC lige lidt for tæt, ifølge aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Nokia Lumia 920 (Foto: Mobilsiden.dk)
Nokia Lumia 920 (Foto: Mobilsiden.dk)

Scenen er sat til hård konkurrence

Microsoft satser stærkt på de producenter, som de tilbage i juni måned fortalte, var særligt udvalgte, til at skulle hjælpe med at gøre Windows Phone 8 til en succes.

- Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes

-”For at Windows Phone skal få succes har Microsoft brug for flere dedikerede hardware producenter end blot Nokia. HTC har et stærkere brand på det amerikanske marked end Nokia, og et mere succesfuldt samarbejde med de amerikanske teleoperatører gennem længere tid,” skriver Morten Imsgard i en analyse af de nye Windows Phone 8 produkter.

Sydbank har selv tidligere været ude og sige, at det ville være godt for Nokia, hvis flere producenter satsede helhjertet på Windows Phone. Men de er stadig overrasket over det tætte samarbejde mellem Microsoft og HTC.

-”Vi havde forventet, at Nokia ville fremstå tydeligt (også for forbrugerne), som den producent med klart størst opbakning fra Microsoft. HTCs tætte samarbejde med Microsoft ryster dog efter vores vurdering Nokias fundament, som førende producent af Windows Phone telefoner,” skriver Sydbank i analysen.

Analysen slutter med at fortælle, der stadig er tiltro til, at Nokia og Windows Phone kan blive et reelt alternativ til Apple og Google i smartphone segmentet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Belgarion 15-10-2012 15:46:30

En artikel på Wmpoweruser er rigtig interesant omkring opløsningen. nemlig at du ser mere af skærmen på 1280×720 end på en 1280×768 opløsning. Det vil sige du ser mere af skærmen på Samsung Ativ s og Htc 8x end du gør på nokia Lumia 920. kan læse nærmere om det her, med screenshorts så man kan se forskellen.

http://wmpoweruser.com/in-windows-phone-8-1280x720-is-actually-better-than-1280x768/

0 0
Henrik 25-09-2012 17:35:21

1. Hold nu op. Problemet med Meego var, at det var så pisse langt fra at være ordentligt færdigt, at det ikke var realistisk at få developer support nok. N9 var en fed telefon, men der var også fyldt med mangler og halvfærdige ting nede under hjelmen. Jeg ved det, for jeg har prøvet at udvikle til den. Qt implementationen var på mange områder langt mere færdig på Symbian, end det var på N9'eren.

2. Dokumentationen og supporten til de development problemer der var med N9 var typisk open-source. Total sketchy, og threads der aldrig blev svaret på osv. (også før feb '11).

3. At andre fabrikanter laver WP telefoner også er næppe en overraskelse, og heller ikke noget der behøver at betyde det store. Husk - indtil 2008/9 lavede både Samsung og Sony-Ericsson også Symbian telefoner. Men det var Nokia der dominerede med smartphones på den platform.

Det samme kan ske igen med Windows Phone - og indtil videre ser det også sådan ud. Lumia 920 er daq også langt LANGT den fedeste Windows Phone smartphone.

Microsoft rent ud sagt knepper alle de andre totalt i stykker når det kommer til fede udviklingsværktøjer, dokumentation og support til developere osv. Win 8 bliver det fedeste eco-system, hvis Nokia bliver ved med at lave fede devices til det.

0 0
Thomas 26-09-2012 08:51:06

Du har ret i at alt ikke var på plads da N9 kom på banen, og en del af grunden til dette kan vel begrundes med at resurseren og udviklingen på Harmattan 1.0 blev lukket ned allerede i April 2011. og telefonen kom først ud i september/oktober Med andre ord, havde Nokia fulgt deres strategi og ikke smidt alle resourser i WP, så havde tingene været noget mere veldefineret. ( nok ikke perfekt) Du har ret i at MS udviklingsværktøj og setup er rigtig godt sat sammen, men det hjælper jo ikke hvis der ikke bliver solgt telefon. Her fejlede WP7 fælt, og vi mangler stadig at se om WP8 kan ændre på dette. Nokia har spildt halvandet år på WP7 uden nogen form for gevinst, denne tid kunne have været udnyttet bedre med Symbian (uden den brændende platform memo) og til en seriøs test af Meego, med WP som et lille side projekt, som alle andre producenter har gjort det. Nokia ville stadig have haft mulighed for sener at gå over på WP8 hvis det var nødvendigt, lige som HTC har nu har valgt at gøre.

0 0
Henrik 26-09-2012 09:33:41

Jeg er enig med dig i, at Nokia godt kunne have fortsat med Symbian noget længere. Har en 808 også - fantastisk telefon. Kan bedre lide den, end N9'eren, hvis jeg skal være ærlig. Den er bare mere brugbar i forskellige situationer.

Jeg mener ikke, at man kan skyde skylden på at Harmatten udvikling blev droslet ned i April 2011. De skulle have VÆRET FÆRDIGE i februar! Jeg forstår godt Elop - der fossede penge i Harmattan som gik i snegletempo, og regnskaberne snærpede til.

Jeg ved ikke om WP7 har fejlet "fælt" ifht. salgstal. Det har ikke været nogen gamechanger, men det har da solgt mere end hvad Sony sælger tilsammen af smartphones, sådan cirka.

Win8 kan nærmest ikke undgå at blive en success. MS skal dumme sig ufatteligt meget for, at det går galt. Der er så mange upside's ved Win8, og kombineret med topmodeller som Nokia's 920 og Surface Tablets, er det en meget meget interessant platform.

0 0
Peter Frederiksen 26-09-2012 23:33:47

Og M$ er godt igang med at dumme sig når det kommer til Windows 8, da de har valgt at gå the Apple way med Windows 8 Store samt det eftersigende skulle blive mere lukket...

Hvilket har fået Valve (Steam) til at indlede samarbejde med Nvidia, AMD/ATI og Intel i at udvikle bedre linux drivere, da Valve vil gå Ubuntu og portere deres 2500+ games til Linux og OpenGL.
http://blogs.valvesoftware.com/linux/

Blizzard
http://www.engadget.com/2012/07/28/windows-8-not-awesome-for-blizzard/

EA experimenterer også med Linux..

Så det ser ud til at Game industrien er på vej mod Linux, hvilket måske på sigt vil gavne devices baseret Linux/GPU som kører OpenGL...

Så om windows 8 bliver en succes, det ved jeg ikke, for mit vedkommende bliver W8 kun aktuelt, hvis min laptop bryder sammen og skal købe en ny...

Det virker lidt for tablet agtigt til en bærbar eller Desktop uden touch skærm..

Men jeg tror mest på deres Tablets vil klare sig godt!

0 0
Tobias 27-09-2012 07:04:59

Peter set dig nu bare lidt ind i tingne inden du kommer med den slags valve har ikke 2500+ spil hove parten af spilne på steam køre på DirectX og er ikke valve så de har ikke noget af skulle have sagt der og de bliver ikke lavet om det giver ingen mening for spil producenterne af bruge tid og penge på det lille market du kan ringe når linux står for 50% af desktop market

0 0
Peter Frederiksen 27-09-2012 09:17:25

Hvis nu læste Valve blog, handler det jo netop om at skifte fra DirectX til OpenGL, hvor de skriver at resultaterne er bedre..

“We want to make it as easy as possible for the 2,500 games on Steam to run on Linux as well."

http://www.thepowerbase.com/2012/08/the-uphill-climb-of-linux-gaming/

0 0
Peter Frederiksen 30-09-2012 18:41:40

Endnu en spilproducent siger fra!

http://www.slashgear.com/minecraft-creator-refusing-to-support-windows-8-28249649/

0 0
Tobias 27-09-2012 09:24:31

de kan gøre det lige så lidt som de vil det kan ikke svare sig ;-) men drøm du bare vidre

0 0
Peter Frederiksen 28-09-2012 18:02:10

Ikke desto mindre er der Beta på vej til få udvalgte Linux users.

http://www.techradar.com/us/news/gaming/steam-linux-beta-launching-in-october-1100385

Læser man på de Linux forummer, så er drømmen ikke så langt fra en Linux Game konsol, som i bund og grund alle PC oem's kan producerer....

Desuden er jeg nok stocked med Windows 7, da jeg ikke forventer at M$ FSX kommer til linux, så jeg har ikke så meget at drømme om...

0 0
Thomas 26-09-2012 10:32:15

Jeg er enig med dig i at Win 8 ser godt ud, om ikke andet til tablets og Surface, men på den traditionelle pc(firma området)tror jeg de fleste springer Win8 og det er altså her Windows laver penge, men nu må vi se. Tilbage til WP8 :-) At pengene fosser ud til udviklingen af Harmattan er selvfølgelig ikke optimalt og det skal Elop selvfølgelig tage hånd om, men det gør man altså ikke ved offentligt at skyde den eneste cash cow man har (Symbian) som jo faldt helt sammen, på trods af at det faktisk er blevet ret godt hen af vejen. Jeg er bange for at MS fejlagtig tror at et UI som er godt på en tablet automatisk også er godt på en telefon, bare fordi det har fungeret for Appel. jeg personligt bruger de to forskellige enheder på forskellig vis, selvom det langt hen af vejen er de samme behov de opfylder. Her tror jeg personligt at WP8 kan gå hen også at fejle, jeg ikke finde tiles optimalt på en telefon men rigtig fint på en tablet..

0 0
Kim 26-09-2012 13:05:27

Jeg forstår nu godt at Nokia ikke leverer Microsofts brandede telefon. Faktisk tror jeg netop det ville give os Nokia-fans endnu mere benzin på Elop's hostile takeover bål...

Og set på markederne, så er det bestemt i Nokias interesse at der kommer flere WP på markedet i US. Og der har HTC et navn... og kan sælge telefoner på et tidligere Doc Dre brand og en masse andet. Det gør ikke telefonerne bedre, eller deres nedtur i Europa mindre. Men det kan være en fin måde at få lidt mere fodfæste for platformen i US.

Omvendt er det næppe mange salg HTC vil tage fra Nokia i Europa.

0 0
Henrik 26-09-2012 14:22:29

Exactly.
Plus, at det ikke er specielt svært at konkurrere på design og finesse, når konkurrenten hedder HTC ;-)

0 0
25-09-2012 16:40:44

Nokia ledelsen har dummet sig mange gange den seneste årrække, lader det til. Det havde nok været klart bedre, hvis de havde taget den linux vej, som du beskriver. Elop, har, uanset hvordan man vender og drejer det, skadet nokia alvorligt. Fatter ikke hvorfor han ikke bare får pedalen.

0 0
Thomas 25-09-2012 14:34:02

Microsoft tager røven på Nokia, det har været planen fra dag 1 hvor Elop blev placeret i chef stolen. Nokia var på vej ud af linux stien, hvilket i yderste konsekvens kunne underminerer Windows Pc- platformen (privat brug) Nokias strategi var klar, produkterne var klar N9 en af de mest anmelder roste telefoner nogen sinde. Op følgeren var også klar E9/8. Og rygterne siger at N10 også lå færdig med Pure view og adgang til Android apps. Microsoft så en stor trussel i dette da man grundet den fælles linux base kunne dele programmer og tjenester på tværs af PC(linux) og smart phone. f.eks er det muligt at benytte open-office og lignede på begge enheder. (noget andriod ikke kunde) og det er jo som sagt kun toppen af isbjerget. Nokia var dog internt præget af en massiv magtkamp mellem platformene Med Symbian på den ene side og Meego/meamo/meltimin på den anden. Nokia havde ikke rigtigt formået , at slå igennem med s3 selvom n8 faktisk solgte ret godt. Og det stod klart at der det nu var tid til at rulle Meego ud. Men i ly af magtkampen lykkedes det MS at få placeret deres mand, Elop, i Nokia, og der er her tale om et yders professionelt udført arbejde som kun har været muligt at gennemføre ved at spille de interne parter ud mod hinanden. Han kommer til Nokia og siger god for Meego strategien, og inden længe sender han " den brændende platform memo ud" hvor han på få dage sætter hele nokias Smart phone salg over styr. Før memoen så det ikke så godt ud for Symbina, men efter blev det til en katastrofe. Det var dømt til at gå galt. Samtidigt bringer har WP på banen men problemet er at der kommer til at gå 5-6 måneder før disse mobiler kan komme på gaden, og han efterlader dermed nokia i et smart phone vakuum. N9 var klar, men launchen udskydes og da teleforne endeligt kommer på markedet, bliver den ikke mulig at købe i hverken Tyskland, UK, USA eller andre af de store markedet. Dømmer man fra de forskellige blogs og mobilsider e.g. engadget kunne N9 være blevet en massiv susses, men Nokia/Elop gav den ikke lov. det lykkedes dog N9 at udsælge L800 i de måneder hvor de begge er på markedet på trods af at N9 ikke kan købes på de store markeder. N9 måtte blive en susses, da dette ville underminerer WP. Hele argumentet for WP var langt hen af vejen økosystem, og på papiret lyder det fint, men i praksis bringe WP ikke et væsentligt bædere økusystem til bordet end det der var på tapetet med Linux/Meego. Nu står Nokia i den lidt kedelige situation at de ikke længere har valget om de vil benytte WP og Microsoft kan derfor behandle dem som de vil. De har en 5 årig kontrakt og alle de interne kompetencer som kunne leverer et alternativ er ude af virksomheden. ( bland andet hos Jolla mobile) Så ja Microsoft har taget røven på Nokia og kan gøre som de vil med andre producenter uden Nokia kan stille noget op.

0 0

Om brug af cookies