HTC-Microsoft samarbejde en torn i øjet på Nokia

HTC og Microsoft har netop præsenteret to nye Windows Phone 8-telefoner, hvad betyder det for Nokia og Microsoft?

HTC-Microsoft samarbejde en torn i øjet på Nokia

Siden HTC og Microsoft, onsdag den 19. september, præsenterede de to nye Windows Phone 8 signatur-telefoner, Windows Phone 8X og 8S by HTC, har tankerne gået på, hvad det betyder for det tætte samarbejde mellem Microsoft og Nokia.

Microsoft klar med to smartphones – Windows Phone 8X og 8S

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Nokia og Microsoft indgik et tæt samarbejde i februar 2011, hvor Nokia også fortalte, at Windows Phone er deres nye smartphone platform.Det har jo ikke været nogen hemmelighed, at Nokia og Microsoft indgik et tæt samarbejde i februar 2011, hvor Nokia også fortalte Windows Phone er deres nye smartphone platform.

Nokia og Microsoft satser en milliard på gennembruddet

Set fra Nokia investorernes synsvinkel er Microsofts samarbejde med HTC lige lidt for tæt, ifølge aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Fatboy, Nokia, Nokia Lumia 920, Opladning, Pude
Nokia Lumia 920 (Foto: Mobilsiden.dk)

Scenen er sat til hård konkurrence

Microsoft satser stærkt på de producenter, som de tilbage i juni måned fortalte, var særligt udvalgte, til at skulle hjælpe med at gøre Windows Phone 8 til en succes.

Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes

-”For at Windows Phone skal få succes har Microsoft brug for flere dedikerede hardware producenter end blot Nokia. HTC har et stærkere brand på det amerikanske marked end Nokia, og et mere succesfuldt samarbejde med de amerikanske teleoperatører gennem længere tid,” skriver Morten Imsgard i en analyse af de nye Windows Phone 8 produkter.

Sydbank har selv tidligere været ude og sige, at det ville være godt for Nokia, hvis flere producenter satsede helhjertet på Windows Phone. Men de er stadig overrasket over det tætte samarbejde mellem Microsoft og HTC.

-”Vi havde forventet, at Nokia ville fremstå tydeligt (også for forbrugerne), som den producent med klart størst opbakning fra Microsoft. HTCs tætte samarbejde med Microsoft ryster dog efter vores vurdering Nokias fundament, som førende producent af Windows Phone telefoner,” skriver Sydbank i analysen.

Analysen slutter med at fortælle, der stadig er tiltro til, at Nokia og Windows Phone kan blive et reelt alternativ til Apple og Google i smartphone segmentet.