Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC One M8: Aldrig har elektronik været pakket så fint ind [FØRSTE KIG]

HTC One M8: Aldrig har elektronik været pakket så fint ind [FØRSTE KIG]

Det nye flagskib fra HTC sætter nye standarder for fit og finish i en smartphone

I går fik HTC familien et nyt medlem, og fra første dag viser den sig at være en sværvægter. Det er såmænd også en tung arv som HTC (M8) skal løfte, for sidste års HTC One var en anmelder-darling som løb med mobilsiden.dks pris for både ’Årets bedste smartphone 2013’, samt årets bedste design 2013. Det er nogle store sko den ’lille’ ny skal fylde ud.

Læs også: Køb HTC One M8 allerede den 31 marts disse steder

HTC’s nye One er op til lanceringen blevet lækket fra alle sider, og mens billeder og brochurer langsomt klædte One afløseren af for offentligheden, blev den nye One, også kendt som One (M8), største styrke aldrig blottet. Ved første greb står det klart at HTC One er mere end hvad billederne hidtil har røbet: HTC One føles eminent.

Børstet metal når det er bedst

At HTC har fokuseret på det ydre, er en underdrivelse, Graham Wheeler, HTCs tekniske ekspert påpeger også at hele 130 forskellige smøreolier, poleringer og sandblæsninger blev afprøvet for at ramme den rette finish.

Ser man bort fra glasfacaden, som er dækket af Gorilla glas 3, er den beklædt med nænsomt poleret aluminium. Hele 90 procent af bagsiden er nu metal, mod forgængerens 70 procent, og de sidste få sprækker er til for at give et åndehul til antenner, infrarød port, nano-SIM og microSD kort.

Læs også: HTC One (M8) - se alle billederne

Ligesom når kakaoprocenten nærmer sig de hundrede i chokoladen, er det en mere intens oplevelse man mødes med ved første greb. Som anmelder har man et formidlingsproblem her, for uanset hvor tæt makroobjektivet nærmer sig, er det umuligt at vise hvor eksklusivt HTC One M8 er så snart den rammer håndfladen. Den skal røres og mærkes.

Designmæssigt fristes man til at sige at designet har taget et lille skridt tilbage i forhold til forgængeren, hvor porte, åbninger og minutiøst var linet op for at give sidste års etter en unægtelig klasse. Den var som taget ud af B&O kataloget, men også strengt og snorlige. One M8 er bogstaveligt talt lidt mere blød i kanterne – det er der kommet en varmere og mere organisk telefon ud af.

Vokseværk i etteren

Skærmen er rykket fra 4,7” til 5 tommer klassen og en forbedring af den ellers glimrende skærm man finder på sidste års designperle. Opløsningen er holdt i full HD, og de 1920x1080 pixels har stadig en pixeltæthed der gør enkelte pixels umulige at skelne. Alt er skarpt her.

Med den større skærm følger fylder One mere end forgængeren – især i højden hvor den får en centimeter mere. Selve størrelsen nærmer sig faretruende hvad den menneskelige hånd kan række over, børne og hobbit-hænder er bestemt forvist til tohåndsbetjening. Et smart dobbeltprik på skærmen gør det muligt at tænde skærmen uden at skulle forbi den besværligt placerede on/off knap i øverste højre hjørne.

Det større format har også givet plads til en ny forbedret udgave af HTC’s Boomsound – de to forvoksede frontvendte højttalere pumper nu 25% højere volumen og væsentligt klarere end tidligere. HTC M8 viser sig dermed at være andet end bare et endnu en kønt ansigt – med finish, billede og lyd i særklasse vækker HTC One alle sanser.

Dermed er det første møde med HTC One (M8) udelukkende positivt. HTC’s nye superstjerne er utvivlsomt en perle udenpå, og ved første greb er grundlaget på plads til en lang kærlighedsroman. Mobilsiden.dk vil i de næste dage skrive de sidste kapitler, og vi skal se, hvorvidt forårsforelskelsen ender lykkeligt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

29-03-2014 13:29:36

Det bliver nok min S2'ers afløser:-)

0 0
Shawn S. Ø 27-03-2014 11:52:13

Smukt og velkørende ;)

0 0
Mads Thomsen 27-03-2014 11:44:03

Det kan godt være alu ser tjekket ud, men det er stadig køligt at røre ved i de kolde lande. Jeg synes personligt at min LG G2 er både lækker at røre ved og ser godt ud. Når det er sagt glæder jeg mig alligevel til at se nærmere på M8. HTC gøre lige akkurat det rigtige i øjeblikket for at konkurrere på et næsten umuligt marked.

1 0
Skalle06 27-03-2014 07:12:52

Ingen fingeraftrykslæser... Svært ved at vænne mig af med det, tror jeg. Men skal da prøve den.

1 1
Hans 26-03-2014 20:45:09

Så mangler vi bare lige en test af antennerne!

1 0
Daniel Jørgensen 26-03-2014 16:30:20

Hold da op i virker godt nok begejstret.. Ser frem til resten af anmeldelsen og forhåbentligt en dag, selv at have den i hænderne !

6 3

Om brug af cookies