Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC One Max - 5,9 tommer skærm og fingeraftrykslæser

HTC One Max - 5,9 tommer skærm og fingeraftrykslæser

HTC er klar med HTC One Max. En stor telefon i One-serien med fingeraftrykslæser og HD-skærm på 5,9 tommer.

HTC har annonceret endnu en model i One-serien, denne gang en telefon med 5,9 tommer Full HD-skærm, altså en såkaldt phablet. Navnet er HTC One Max.

Noget af det mest spændende ved denne model, fremfor HTC One og HTC One Mini er nok fingeraftrykslæseren, der sidder på bagsiden.

Med fingeraftryk kan brugeren låse telefonen op, eller opstarte forskellige applikationer. Læseren kan lære tre forskellige fingre at kende, og dermed også tre forskellige kommandoer.

Dataene omkring fingeraftryk ligger lokalt på enheden, og vil ifølge HTC, ikke blive uploadet til cloudtjenester.

Den forøgede størrelse gør det i sagens natur vanskeligere at nå powerknappen, der normalt sidder i toppen. Den gode nyhed er, at power på One Max, er flyttet til siden på produktet.

16 GB hukommelse og mulighed for ekstra plads

HTC One Max kommer med 16 GB indbygget hukommelse og 2 GB RAM. Derudover kan der tilføjes mere plads, op til 64 GB, via et microSD hukommelseskort, hvilket ikke er muligt på de to foregående modeller.

Telefonen vejer 217 gram og måler 164.5 x 82.5 x 10.29 mm. Under aluminiumsdesignet ligger en Qualcomm Snapdragon 600 processor på 1,7 GHz quad-core. 

One Max har også NFC, Bluetooth 4.0, WiFi (a/ac/b/g/n) og de sædvanlige sensorer som gyro, accelerometer, proximity og light sensor. Også 4G LTE forbindelser er understøttet.

Stadig Ultrapixels kamera

HTC One Max benytter samme Ultrapixels kamera som de øvrige modeller i serien, altså en opløsning på 4 megapixels – såkaldte ”ultrapixels”.

Kameraet i HTC One har vist sig at tage rimelige fotos, trods den lille opløsning, hvilket skyldes UltraPixel teknikken. En af de andre årsager til de gode billeder er den optiske billede-stabilisator, men denne findes hverken i HTC One Mini eller HTC One Max.

HTC har lavet forbedringer i Zoe-funktionen, og blandt andet gjort det muligt at ændre overgange og justere på, hvor lang tid et Zoe Highlight skal vare, samt tilføje egen musik.

Højtalerne og lydsystemet er tilsvarende til det der er i de andre One-produkter, altså dual-front stereohøjtalere, såkaldt HTC BoomSound.

Store opdateringer til Blinkfeed

One Max kommer med en opdateret udgave af brugerfladen HTC Sense, der nu har versionsnummer 5.5. 

En af de store nyheder her er, at Blinkfeed under opsætningen forsøger at regne ud, hvilke emneområder der kan have brugerens interesse. Dette sker bl.a. ved at Blinkfeed ser på ens Facebook præferencer.

Hvis en website har et RSS-feed, og dette kan ses i browseren på telefonen, kan feedet nu tilføjes til Blinkfeed. Desuden er der kommet en offline-tilstand, hvor indholdet i Blinkfeed kan hentes ned, så den kan læses uden netforbindelse.

Det er også muligt, at deaktivere Blinkfeed, hvis ikke man ønsker at benytte funktionen.

Den nye HTC Sense vil senere blive rullet ud til HTC One og HTC One Mini, oplyser HTC.

Et stykke over 5.000 kroner

HTC One Max bliver en rimelig stor investering. Prisen uden abonnement er meldt ud til 5.299 kroner, oplyser HTC.

Den forventes at nå butikkerne i Danmark i løbet af november 2013.

Telefonen skal ud og konkurrere med de øvrige phablet-produkter i markedet, det vil sige Sony Xperia Z Ultra og Samsung Galaxy Note 3.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 14-10-2013 19:09:59

HTC startede året rimeligt med HTC One. Så kom der en hostende oplevelse med One mini og nu kommer efterårets flagskib - stadig med snapdragon 600 og nu kun 16gb intern hukommelse. Der er INTET argument for at købe den her fremfor Xperia Z ultra eller Note 3.

Der her giver lidt en tilbuds galaxy mega fornemmelse, stort skrummel uden indmad.

0 0
spawn 15-10-2013 15:39:01

Der er et par vigtige argumenter - design og lyd !
Alubody designet på HTC one serien er en helt unik perle i Android verdenen og slår på alle områder alt andet, både Xperia og Note3 - derudover er lyden med sine fremadrettede højttalere og indbygget forstærkning også mange gange bedre og mere egnet til musik og video gengivelse som er helt naturlig på en så stor "mobil"

Snapdragon 600 er selvfølgelig mindre kraftfuld end Snapdragon 800 som man ser i de andre, men den er nu stadig rigeligt kraftig til alt hvad man kan have behov for at gøre. At de andre er kraftigere er egentlig ligegyldigt, det handler ikke nødvendigvis altid om at være "hurtigst" men mere om at være hurtig nok, derudover er totaloplevelsen af hastighed i ligesåhøj grad defineret af optimering af UI'en som af selve processoren. En kraftigere mobil behøver ikke at føles specielt hurtigere eller kraftigere i daglig brug hvis ikke softwaren er optimeret godt nok. Glem generiske syntetiske benchmark tests, de viser intet overhovedet.

"Kun" 16gb hukommelse er vel egentlig heller ikke noget problem nu hvor denne har fået SD kort udvidelse så man selv kan fylde hukommelse på.

0 0
Robert 16-10-2013 00:50:49

Altsammen rimelige argumenter, jeg ved bare at flokkevis vil fravælge denne phablet på grundlag af de ting jeg har nævnt.

0 0
spawn 16-10-2013 07:28:37

Ja, det har du formentlig ret i Robert :)

0 0
Arthur 14-10-2013 16:11:52

Fingeraftrykslæseren lige ved kameraet?... Hej fedtet linse!

0 0

Om brug af cookies