HTC One Max – 5,9 tommer skærm og fingeraftrykslæser

HTC er klar med HTC One Max. En stor telefon i One-serien med fingeraftrykslæser og HD-skærm på 5,9 tommer.

HTC One Max – 5,9 tommer skærm og fingeraftrykslæser

HTC har annonceret endnu en model i One-serien, denne gang en telefon med 5,9 tommer Full HD-skærm, altså en såkaldt phablet. Navnet er HTC One Max.

Noget af det mest spændende ved denne model, fremfor HTC One og HTC One Mini er nok fingeraftrykslæseren, der sidder på bagsiden.

Med fingeraftryk kan brugeren låse telefonen op, eller opstarte forskellige applikationer. Læseren kan lære tre forskellige fingre at kende, og dermed også tre forskellige kommandoer.

Dataene omkring fingeraftryk ligger lokalt på enheden, og vil ifølge HTC, ikke blive uploadet til cloudtjenester.

Den forøgede størrelse gør det i sagens natur vanskeligere at nå powerknappen, der normalt sidder i toppen. Den gode nyhed er, at power på One Max, er flyttet til siden på produktet.

HTC One Max

16 GB hukommelse og mulighed for ekstra plads

HTC One Max kommer med 16 GB indbygget hukommelse og 2 GB RAM. Derudover kan der tilføjes mere plads, op til 64 GB, via et microSD hukommelseskort, hvilket ikke er muligt på de to foregående modeller.

Telefonen vejer 217 gram og måler 164.5 x 82.5 x 10.29 mm. Under aluminiumsdesignet ligger en Qualcomm Snapdragon 600 processor på 1,7 GHz quad-core. 

One Max har også NFC, Bluetooth 4.0, WiFi (a/ac/b/g/n) og de sædvanlige sensorer som gyro, accelerometer, proximity og light sensor. Også 4G LTE forbindelser er understøttet.

Stadig Ultrapixels kamera

HTC One Max benytter samme Ultrapixels kamera som de øvrige modeller i serien, altså en opløsning på 4 megapixels – såkaldte ”ultrapixels”.

Kameraet i HTC One har vist sig at tage rimelige fotos, trods den lille opløsning, hvilket skyldes UltraPixel teknikken. En af de andre årsager til de gode billeder er den optiske billede-stabilisator, men denne findes hverken i HTC One Mini eller HTC One Max.

HTC har lavet forbedringer i Zoe-funktionen, og blandt andet gjort det muligt at ændre overgange og justere på, hvor lang tid et Zoe Highlight skal vare, samt tilføje egen musik.

Højtalerne og lydsystemet er tilsvarende til det der er i de andre One-produkter, altså dual-front stereohøjtalere, såkaldt HTC BoomSound.

Store opdateringer til Blinkfeed

One Max kommer med en opdateret udgave af brugerfladen HTC Sense, der nu har versionsnummer 5.5. 

En af de store nyheder her er, at Blinkfeed under opsætningen forsøger at regne ud, hvilke emneområder der kan have brugerens interesse. Dette sker bl.a. ved at Blinkfeed ser på ens Facebook præferencer.

Hvis en website har et RSS-feed, og dette kan ses i browseren på telefonen, kan feedet nu tilføjes til Blinkfeed. Desuden er der kommet en offline-tilstand, hvor indholdet i Blinkfeed kan hentes ned, så den kan læses uden netforbindelse.

Det er også muligt, at deaktivere Blinkfeed, hvis ikke man ønsker at benytte funktionen.

Den nye HTC Sense vil senere blive rullet ud til HTC One og HTC One Mini, oplyser HTC.

Et stykke over 5.000 kroner

HTC One Max bliver en rimelig stor investering. Prisen uden abonnement er meldt ud til 5.299 kroner, oplyser HTC.

Den forventes at nå butikkerne i Danmark i løbet af november 2013.

Telefonen skal ud og konkurrere med de øvrige phablet-produkter i markedet, det vil sige Sony Xperia Z Ultra og Samsung Galaxy Note 3.