Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC RE - Video skal være let [FØRSTE KIG]

HTC RE - Video skal være let [FØRSTE KIG]

Det første skridt ind i kameraverdenen byder på simpel kontrol og sammenhæng med smartphonen for HTC med HTC RE

På scenen i New York fortalte HTC, hvordan man har valget mellem at optage det, der sker omkring en eller at opleve det, hvorefter det er væk for evigt. Det vil HTC gøre op med i form af HTC RE, der skal gøre det simpelt at forevige de vigtige øjeblikke på video.

HTC RE er designet til at ligge naturligt i hånden, og med kun 2 knapper kan selv de mindste være med, når der skal optages video.

Der bliver også lagt stor vægt på, at med en linse, der optager i en 146 graders vinkel, så er det svært at ramme ved siden af det, man gerne vil fange. Bare kameraet vender nogen lunde mod der, hvor det sker, så kommer det altså med på billederne.

Action, men ikke kun til ekstremerne

De nuværende action-kameraer henvender sig i høj grad til dem, der dyrker ekstremsport. Om det er at rafte ned ad en rivende flod eller at klatre op ad en klippevæg, så er det ofte billederne fra disse kameraer, men HTC RE er ikke kun til dem – de er til alle.

Læs også: HTC introducerer treenighed med fokus på billeder

Delvist på grund af den simple styring, så håber HTC på, at RE vil være kameraet, man bruger, når børnene skal puste fødselsdagslysende ud, når børnene skal filme hinanden, eller når man skal fange reaktionen på en dansk scoring i landskampen.

HTC, der inviterede mobilsiden.dk til præsentationen i New York, håber også på, at den simple måde at se og redigere videoer fra RE vil give kameraet en mere bred appel. Med den tilhørende app er det ikke nødvendigt at slutte kameraet til en pc, det hele kan gøres trådløst og fra mobilen.

Fine funktioner til lidt af hvert

En populær funktion, som får en del opmærksomhed for tiden er timelapse-videoer. Her kan HTC RE også være med, det sættes bare op fra telefonens app. Der vælger man hvor mange billeder og intervallet, og så kan det ellers bare stå for sig selv.

RE kan også indstilles til at synkronisere, når der kommer en wi-fi-forbindelse, og derfor er det ikke nødvendigt at have smartphonen med sig, når man skal optage noget. MicroSD-kort op til 128GB understøttes, og derfor kan man sagtens tage det med til stranden uden telefonen, så den ikke risikerer at drukne.

Læs også: HTC Desire Eye - Mobilen til über-selfies [FØRSTE KIG]

Slowmotion er også en del af HTC RE, og dette styres direkte på kameraet. Der er kun to knapper, en til at tage billeder og en til at fortælle, om det skal være slowmotion.

Nogle sensorer fortæller også kameraet, om det bliver brugt, og når det ikke er i brug, så kan det gå i en dyb søvn for at spare på batteriet. Tager man så fat i det, vågner det selv og er klar til optagelse.

En funktion, der allerede er ved at blive arbejdet på fra HTC er muligheden for at live-streame. Ved hjælp af YouTube bliver det muligt for andre at følge med live, når rutsjebaneturen skal starte, eller når barnets fodboldkamp bliver fløjtet i gang.

Lidt action er der dog

Som man måske har gættet ud fra strand-eksemplet, så er der lidt action over HTC RE. Det er vandtæt med en IP67-certificering, så det kan gå ned til 1 meters dybde i 30 minutter. Derudover kan man købe sig en hætte, der øger den certificering til IPX8, så man rent faktisk kan dykke med HTC RE.

Læs også: HTC event d. 8 oktober - gense den her

HTC har også forskellige mounts, så man vil kunne spænde kameraet fast til hjelmen til amerikansk fodbold, eller sætte det på cyklen før turen i skoven på mountainbike.

Og har man spændt kameraet fast og optager, så slukker det selvfølgelig ikke, selvom man ikke holder om det.

HTC åbner op

Nogle firmaer har det meget med at holde deres software og hardware for sig selv. Det virker kun sammen med ting, der kommer fra samme firma. Sådan er det ikke med HTC RE og dens app.

Læs også: HTC: intet smartwatch i år

Appen kommer nemlig til alle nyere Android-telefoner, og den kommer også til iPhones. Windows Phones er ikke på tegnebrættet lige nu, men det er et spørgsmål om ressourcer og ikke manglende vilje.

Derudover åbner HTC også op for RE og appens SDK og API, så udviklere vil kunne finde på spændende nye ting at bruge kameraet og appen til.

Måske til november

Der er ikke sat en helt fast dato for, hvornår HTC vil sende HTC RE på gaden i Danmark, men på verdensplan vil kameraet begynde at blive solgt til november. Det er dog sikker, at HTC vil lancere det inden årets udgang, ligesom med HTC Desire Eye.

HTC RE har af HTC selv fået sat en pris på 1695 kroner, og det vil komme i farverne hvis, orange, teal og mørkeblå.


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies