Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC-telefoner er åbne for hackerangreb

HTC-telefoner er åbne for hackerangreb

Millioner af HTC-mobiler er åbne for et hackerangreb via bluetooth. HTC har afvist at rette fejlen, selv om de længe har været bekendt med problemet, lyder kritikken.

Der er en sårbarhed i HTC-telefoner med Windows Mobile 6.0 eller 6.1, der kan give hackere adgang til enhver fil på mobilen. Det skriver PC Advisor.

Advarslen kommer fra Alberto Moreno Tablado, der beskæftiger sig med sikkerhedsbrud på Windows Mobile. Hackerangrebet kan fuldføres, hvis telefonen har bluetooth og fildeling aktiveret.

Da sårbarheden er en HTC-driver, vil angrebet ikke kunne rettes imod andre Windows Mobile-telefoner.

- "Det ser ud til, at HTC inkluderer denne driver, som er sårbar, i alle enheder, der kører Windows Mobile 6.0 eller 6.1," siger Moreno Tablado, som har testet angrebet med blandt andet Touch Diamond, Touch Pro, Touch Cruise, Touch Find, S710 og S740.

HTC viste ingen interesse

Hackeren kan i første omgang skaffe sig adgang til telefonens bluetooth-mappe. Herefter er der adgang til alle filer på mobilen, og ifølge Moreno Tablado kan hackeren ligeledes installere software på enheden.

Da Moreno Tablado i februar rapporterede problemet til HTC, viste de imidlertid ingen interesse i problemet.

- "Jeg er tvunget til at offentliggøre informationerne, da HTC ikke viste nogen interesse i at frigive et sikkerhedsopdatering," siger Moreno Tablado ifølge PC Advisor.

Han anbefaler alle HTC-brugere med Window Mobile 6.0 eller 6.1 til at undgå at parre telefonen med bluetooth-enheder, de ikke har fuld tillid til. De bør ligeledes slette alle enheder, som telefonen allerede er parret med, siger han.

På nuværende tidspunkt har hverken Microsoft eller HTC kommenteret historien.

LÆS OGSÅ: "Skal ny HTC-opdatering lukke for hackere?"

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies