Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC Touch Diamond - de første indtryk

HTC Touch Diamond - de første indtryk

Første gennemgang af HTC Touch Diamond - inkl. en masse billeder.

Det er let at blive imponeret, når et produkt som Touch Diamond præsenteres, især fordi det lader til, at producenten har tænkt sig om, og ikke mindst har ændret nogle af manglerne i de foregående Touch-modeller.

Her får du en gennemgang af nogle af hovedpunkterne i Diamond, som Mobilsiden.dk afprøvede ved den danske produktpræsentation.

Brugerflade: TouchFlo 3D

Brugerfladen TouchFlo, som vi så første gang ved HTC Touch, var dengang en simpel menuoverflade på Windows Mobile.

I Diamond opleves TouchFlo langt mere integreret, og hovedparten af de daglige funktioner kan benyttes uden stylus (betjeningspind), og uden at komme i kontakt med det underliggende styresystem.

Der kan navigeres mellem kontakter, beskeder, mails, fotos, programmer osv., via menuikonerne i skærmens bund. Fingeren bevæges over ikonerne, og valget foretages, når der slippes. Der kan bladres mellem beskederne, i kontakterne eller i fotos, præcis som i et fotoalbum eller kartotek. Hastigheden er enorm god, og der fornemmes ingen træls ventetid.

En ny 3D grafikchip kombineret med en skræmmende god 2,8 tommer VGA-skærm, gør brugeroplevelsen rigtig god. Og ja, skærmen ER god, grafikken står nærmest, som et glansbillede.

Opdaterede vejrudsigter i 3D

Touch-brugerne er rigtig glade for vejrprogrammet - fortæller HTC. Nu er det blevet endnu bedre. Den nye grafikchip har resulteret flottere vejranimationer - faktisk er der 42 forskellige 3D-vejrtyper.

Vejret kan opdateres for mange byer på én gang, og prognoserne skiftes ved at bladre med fingeren.

Brugeren kan selv indstille hvor ofte vejret skal opdateres, og datamængden der downloades, er 12 KB pr. by.

Bedre SMS og besked muligheder

Beskeder og mails vises på skærmen direkte i TouchFlo 3D. Ud over det ser lækkert ud, er det igen praktisk, at der kan bladres hurtigt mellem beskederne.

Et nyt SMS-keyboard, som ligner det fra iPhone, har set dagens lys. Hvert tryk bekræftes ved at bogstavet fremhæves. Selv i betaudgaven af softwaren, er den virkelig præcis. Mine store fingre havde ikke problemer med at ramme rigtigt.

Beskeder kan også skrives med stylus i den gamle PDA-mode eller via T9-keyboard.

I Windows Mobile 6.1 kan beskeder desuden vises i samtaletråde, som det kendes fra messenger.

Kamera og musik

Musikafspilleren ligger direkte i TouchFlo 3D. Albumcovers gør det muligt at bladre mellem musikken og et tryk på play starter afspilningen.

Kameraet på 3,2 megapixels (autofokus) tager umiddelbart rigtig flotte billeder - naturligvis er det lidt vanskeligt, at bedømme blot på skærmen, men det virker lovende. Kameraet er lynhurtigt, både at starte og bruge.

Diamond har også FM-radio.

Internet i fokus

HTC benytter en specialudgave af Opera browseren til internetadgang. Der er ingen horisontal scrollbar. Hjemmesiderne ses "som de er" og der kan zoomes ind på udvalgte områder (hvem sagde iPhone?). Flere browservinduer er også en mulighed.

Adgang til nettet sker via Turbo 3G (op til 7,2 mbit/sec) eller trådløst netværk.

Budskabet fra HTC er, at det mobile internet slår igennem i 2008. Ikke som hjemmesider specialtilpasset mobilen, men som "rigtige" hjemmesider, der nu kan bruges på de små skærme.

Navigation...

GPS-antennen er indbygget og kan bruges sammen med Google Maps, som er preinstalleret ved leveringen. Derudover, er der ikke yderligere software til GPS-brug med i salgspakken - så det er altså en ekstra omkostning. HTC ser på dette, som en fordel for kunden, fordi man ikke betaler for noget, man ikke bruger.

Andre features

Selv de små ting har udviklerne tænkt over. Her et par eksempler...

Flip mute: Flip mobilen med skærmen nedad, når den ringer, så mutes opkaldet.

Videoer: Youtube-klient giver mulighed for, at spille videoer direkte fra Youtube.

Skærm: Betjening kan ske med både finger, negle og stylus.

Stylus: Når stylus tages ud, tænder skærmen automatisk, da det så formodes, brugeren ønsker at bruge produktet. Tages stylus derimod ud under samtale, åbnes noteprogrammet automatisk.

Den samlede oplevelse

HTC Touch Diamond har gjort et godt førstehåndsindtryk. Der mangler stadig finpudsninger i testsoftwaren, inden den er klar til butikkerne - men det taget i betragtning, er Diamond virkelig lovende.

Den indbyggede hukommelse er 4 GB, og kan ikke udvides - faktisk en af de eneste ulemper, vi har fået øje på.

HTC siger, at Diamond er deres største satsning mod privatmarkedet - om den så bliver en storsællert må tiden vise, men grundstenene er lagt.

Godt 4.000 kroner uden abonnement er i øvrigt en rimelig startpris.

På Mobilsiden.dk er vi naturligvis klar med en rigtig produkttest, så snart den endelige udgave er klar.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nuri58 22-06-2008 16:31:14

De fleste fonskærme bliver nærmest usynlige når solen skinner og så er det med GPS så som så. Har HTC løst det problem - det fremgår ikke klart af testen, ligesom TCM ikke er nævnt. Jeg synes også at fornemme, at prisen ikke er helt gennemskuelig - OK med GPS software ikke er med, men det er bilholder og oplader vist heller ikke?

0 0
Niels 18-06-2008 13:00:15

Selv de små ting har udviklerne tænkt over. Her et par eksempler..


Det er vist at give udviklere mere kredit, end de behøver at få. Moderne digitale produkter bliver ikke designet af udviklere. De bliver designet af interaktionsdesignere og usability engineers. Det er derfor, produkterne er til at bruge :-)

0 0
Treelz 13-05-2008 17:15:09

Det ser bestemt ud til at være et rigtigt interessant produkt der tilmed ser rigtigt lækker ud. Jeg lagde mærke til at man i artiklen har sagt "hvem sagde iPhone?" da snakken faldt på browseren. Det kan på en eller anden måde godt komme til at lyde en smule negativt efter min mening, hvilket det jo betsemt ikke er. Apple Åbnede med deres iPhone bare andre mobilproducenters øjne op for hvordan et produkt med touch skærm kan laves på en mere brugervenlig, intuitiv og logisk måde hvilket jo er en fordel. Især ikke fordi de har implementeret det i så lækkert produkt der er så venlig ved fingrene.

0 0
Mobilsiden.dk 21-05-2008 23:01:06

Det var ikke negativt ment - mere en konstatering. Det er da fedt at producenterne kan få hinanden op af stolen :-)

0 0
Claus 10-05-2008 16:18:07

Kan denne mobil blive mere lækker. Det tror jeg ikke.
Ok, man kan ikke udvide den hukommelse, men 4 gb det er jo også en del.

Jeg vil helt sikkert kigge nærmere på den når den udkommer d. 20 juni 2008

Bagg

0 0
Mobilsiden.dk 11-05-2008 11:57:48

Ja, det er faktisk et spændende produkt. Jeg er på mange områder positivt overrasket. Den store test er selvfølgelig når produktet kommer i almindelig hverdagsbrug, hvilket vil ske når vi indleder produkttest af Diamond :-)

0 0

Om brug af cookies