HTC Touch HD – de første indtryk

HTC er tæt på en genistreg med Touch HD. Den er for fed! Læs hvorfor her - og vores første indtryk.

HTC Touch HD – de første indtryk

Da vi stiftede bekendtskab med Touch HD “in real life” mandag for en uge siden, var det med en sjældent set spænding pakken blev åbnet. Og forventingen blev indfriet.

Skærmen er den vildeste nogensinde. Med en skærmstørrelse på 3,8 tommer i 480×800 pixels, sættes ny standard for klarheden og farveægtheden på en mobiltelefon. Til sammenligning er iPhones skærm 3,5 tommer i 320×480 pixels – eller sagt på en anden måde, iPhone har det samme antal pixels i højden, som Touch HD har i bredden.

For en god ordens skyld skal det slås fast, at “HD” intet har at gøre med HDTV. Touch HD kan således ikke vise video i HD-opløsning.

Jeg skal indrømme mobilen størrelsesmæssigt er lidt voldsom. Omvendt åbner det for nye perspektiver og anvendelsesmuligheder. Selvom den er stor, er den på ingen måde kluntet. Og slet ikke, når den er tændt.

HTC har forbedret en række punkter i betjeningen i forhold til Touch Diamond. Knapperne giver nu vibrationsrespons, og det grafiske interface er gjort mindre følsomt overfor fejltryk. Skærmen reagerer stadig på både fingre og stylus – men antallet af upsere er gjort mindre. Om det skyldes softwareprogrammering, eller det blot er fordi skærmen er større, skal jeg lave være usagt.

Hastigheden i menuerne er minimum på højde med Diamond og Pro. Det samme gælder programstart og programskift. På vejrudsigten kan prognosen for kommende dage, ses på samme skærmbillede, som vejrgrafikken, og et nyt kurs/finans-program har set dagens lys.

Onscreen-tastaturet (QWERTY) giver mere mening på Touch HD end forgængerne. Det er ganske simpelt langt lettere, at ramme rigtigt.

GPS-modtageren er absolut velfungerende – indenfor få sekunder blev positionen fastslået, og Google Maps ER bare bedre, på en stor skærm.

En fed feature er, at genvejene i bunden af skærmen, kan tilpasses efter behov. Hvem sagde “iphone”?

Kameraet på fem megapixels er for tidligt at bedømme, da telefonens software langt fra er færdig. Vi kan dog konstatere, at der hverken er fotolys eller blitz. En mangelvare – men fair nok, Touch HD er jo ikke lanceret, som en kameramobil.

HTC Touch HD, artikelfoto
HTC Touch Diamond og HTC Touch HD

Samlet: Godkendt!

HTC Touch HD er virkelig super cool! Størrelsen skræmmer ikke, og materialet føles lækkert i hånden. Touch Diamond er også rigtig fed – og selvom de på mange områder er helt ens, er forskellen alligevel mærkbar; Diamond er lille og fræk – HD er stor og blæret.

Kan den slå iPhone? Tjooo måske! Såkaldte “ikke Apple dedikerede”-forbrugere vil klart være i målgruppen. Jeg tror dog ikke rigtige Apple-fans kan omvendes.

Når HTC har den endelige HD-version klar, bringer vi naturligvis en omfattende test.

Mere nyt om emnet

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. mobilsiden gik videre med historien. 25/9/2008 fulgte vi op med en ny vinkling på emnet Samsung Omnia SGH-i900 – de første indtryk – Læs fortsættelsen her. Se også seneste nyt om emnet her.