Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC Touch HD - de første indtryk

HTC Touch HD - de første indtryk

HTC er tæt på en genistreg med Touch HD. Den er for fed! Læs hvorfor her - og vores første indtryk.

Da vi stiftede bekendtskab med Touch HD "in real life" mandag for en uge siden, var det med en sjældent set spænding pakken blev åbnet. Og forventingen blev indfriet.

Skærmen er den vildeste nogensinde. Med en skærmstørrelse på 3,8 tommer i 480x800 pixels, sættes ny standard for klarheden og farveægtheden på en mobiltelefon. Til sammenligning er iPhones skærm 3,5 tommer i 320x480 pixels - eller sagt på en anden måde, iPhone har det samme antal pixels i højden, som Touch HD har i bredden.

For en god ordens skyld skal det slås fast, at "HD" intet har at gøre med HDTV. Touch HD kan således ikke vise video i HD-opløsning.

Jeg skal indrømme mobilen størrelsesmæssigt er lidt voldsom. Omvendt åbner det for nye perspektiver og anvendelsesmuligheder. Selvom den er stor, er den på ingen måde kluntet. Og slet ikke, når den er tændt.

HTC har forbedret en række punkter i betjeningen i forhold til Touch Diamond. Knapperne giver nu vibrationsrespons, og det grafiske interface er gjort mindre følsomt overfor fejltryk. Skærmen reagerer stadig på både fingre og stylus - men antallet af upsere er gjort mindre. Om det skyldes softwareprogrammering, eller det blot er fordi skærmen er større, skal jeg lave være usagt.

Hastigheden i menuerne er minimum på højde med Diamond og Pro. Det samme gælder programstart og programskift. På vejrudsigten kan prognosen for kommende dage, ses på samme skærmbillede, som vejrgrafikken, og et nyt kurs/finans-program har set dagens lys.

Onscreen-tastaturet (QWERTY) giver mere mening på Touch HD end forgængerne. Det er ganske simpelt langt lettere, at ramme rigtigt.

GPS-modtageren er absolut velfungerende - indenfor få sekunder blev positionen fastslået, og Google Maps ER bare bedre, på en stor skærm.

En fed feature er, at genvejene i bunden af skærmen, kan tilpasses efter behov. Hvem sagde "iphone"?

Kameraet på fem megapixels er for tidligt at bedømme, da telefonens software langt fra er færdig. Vi kan dog konstatere, at der hverken er fotolys eller blitz. En mangelvare - men fair nok, Touch HD er jo ikke lanceret, som en kameramobil.

HTC Touch Diamond og HTC Touch HD
HTC Touch Diamond og HTC Touch HD

Samlet: Godkendt!

HTC Touch HD er virkelig super cool! Størrelsen skræmmer ikke, og materialet føles lækkert i hånden. Touch Diamond er også rigtig fed - og selvom de på mange områder er helt ens, er forskellen alligevel mærkbar; Diamond er lille og fræk - HD er stor og blæret.

Kan den slå iPhone? Tjooo måske! Såkaldte "ikke Apple dedikerede"-forbrugere vil klart være i målgruppen. Jeg tror dog ikke rigtige Apple-fans kan omvendes.

Når HTC har den endelige HD-version klar, bringer vi naturligvis en omfattende test.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 24-11-2008 14:25:42

Jeg ville ønske at andre touch mobil-producerende fulgte i Samsung's fodspor, når det kommer til tastatur... At kunne udskifte QWERTY tastaturet med et normalt mobiltelefontastatur er simpelthen genialt... Sådan ville jeg have det bedst med... Og så lige det, at Windows "Start" knappen ser meget lille ud, og jeg tvivler på om den kan rammes uden stylus... Men udover det, lyder telefonen jo næsten som en drøm!

0 0
07-10-2008 09:26:56

Jeg har endelig fundet frem til at det må være denne mobil, jeg skal have. Efter ikke at have skiftet min gamle mobil ud i mange år - er det ved at være på tide.

Men men men - er den her nu virkelig så lovende, som alt tyder på. Er specifikationerne på HD Touch'en de samme som på HD Touch Pro - bare federe. Grunden til at jeg ville vente på HD Touch er hovedsaligt at jeg kan få alm. jack indgang til egne hovedtlf. og fordi kameraet skulle være bedre ( og så selvfølgelig den fede skærm). Er der ting, jeg ikke får med ved køb af HD Touch overfor HD Touch Pro'en?

Får I den til test før den kommer i butikkerne? Og ca. hvornår regner I med at lave en test på den?

Hvordan finder jeg ud af hvilke programmer der hører med og hvad der evt. er tilkøb - jeg er helt blank i forhold til mobil tlf. og så tilhørende programmer...

Hvis en venlig sjæl, der har styr på det her mobil telefoni kan svare på nogle af de ovenstående spørgsmål, ville det være fedt.

Jeg vil jo helst ramme rigtigt, når jeg nu endelig har besluttet at investere i en ny mobil. :-)

0 0
Kennyl 01-10-2008 13:12:57

Lige siden den kom frem her på siden, har jeg sagt til mig at det er min næste mobil. Så ventetiden frem til novemnber er uudholdelig!

Jeg er glad for denne nyhed, så bliver ventetiden lidt mere udholdelig...
Så derfor må i så også godt komme med flere artikler/nyheder/billeder omkring HD :D

Jeg venter spændt!

I øvirgt:
Jeg har været en trofast læser på siden i lang tid, men har ikke fået oprettet mig før nu, det beklager jeg ;)

0 0
Daniel Jørgensen 01-10-2008 09:17:10

"..Jeg tror dog ikke rigtige Apple-fans kan omvendes.."

Ligegyldigt hvad de gjorde vil det aldrig ske.. Sådan er Apple fans bare.. :P

0 0

Om brug af cookies