HTC Touch Pro2 – de første indtryk

Business-mobilen Pro2 efterlader et godt førstehåndsindtryk.

HTC Touch Pro2 – de første indtryk

Det første man ligger mærke til, når Pro2 ligger i hånden, er vægten på 179 gram. Hold da op, den er tung, men i mobilverdenen kan vægt også signalere kvalitet.

Generelt er vi på redaktionen ikke vilde med plastik, men i dette tilfælde er producenten alligevel sluppet heldigt fra brugen af dette materiale.

Lækker skærm og tastatur i særklasse

Som på Touch HD er skærmen af VGA-typen med 480×800 pixels i opløsning. Pro2’s skærm er dog 0,2 tommer mindre (3,6″). En skærm som denne giver en umiddelbar wow-effekt og højner brugeroplevelsen.

Et komplet QWERTY-tastatur kan køres ud under skærmen, der samtidig kan vippes op i skråstilling. Tasterne har en god klikrespons og afstand, og forhøjningen gør mail- og sms-skrivning let og hurtig.

Pro2 vender automatisk skærmbilledet, når tastaturet åbnes. Selv TouchFlo 3D-interfacet fungerer i liggende tilstand.

Stabil Windows Mobile

Touch Pro2 leveres med styresystemet Windows Mobile 6.1, og den kan senere opgraderes til version 6.5. HTC har tidligere lovet, at der bliver tale om en gratis opdatering.

Hastigheden i menuerne og ved betjeningen er stabil, men hastigheden er ikke overdreven hurtig. Dette skal nok mere tilskrives styresystemet frem for enheden i sig selv.

Windows Mobile er perfekt til businessbrug og giver naturligvis synkronisering med Microsoft Exchange-servere.

Umiddelbart er Windows Mobile stabil, og sløves ikke henover dagen.

Øv-ting

Generelt ligner Touch Pro2 ganske meget Touch HD og Touch Diamond2. Men vi er skuffede over, at man stadig ikke har monteret 3,5 mm standard-jackstik til headset.

Mobilen leveres med en prøveversion af CoPilot Live 7, hvilket er gode nyheder. Det trælse er, at man selv skal downloade kort fra CoPilots hjemmeside og installere dem på mobilen.

Helt ærligt… I det mindste kunne de da vedlægges på en DVD eller et lille hukommelseskort.

I øvrigt er FM-radioen forsvundet – eller rettere, den mangler. Æv.

Hurra-ting – Facebook integration

Under hver kontaktperson gemmer mobilen kommunikation som sms og mails. Med denne funktion skal der blot slås op under en person for at finde kommunikationen. Det er godt fundet på – men kræver naturligvis, at man husker på, at muligheden eksisterer.

HTC har desuden lavet en mini-integration af Facebook. Med denne kan ens status opdateres, og mobilen henter automatisk kontaktbilleder af ens venner. På en relativ simpel oversigt kan man desuden se vennernes statusopdateringer. Ret cool feature.

Kameraet på 3,2 megapixels burde måske stå under “øv-ting”, hvis ikke det var fordi, at billedekvaliteten faktisk var rimelig okay.

Vi tester videre

Testen af Touch Pro2 fortsætter et stykke tid endnu… I den endelige anmeldelse går vi mere i dybden med de enkelte punkter, og vurderer også musikafspilleren og den manglende FM-radio.

Du vil også kunne læse vores oplevelse af touchskærmens følsomhed.