Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC vender nedadgående indtægtskurve, men taber stadigvæk penge

HTC vender nedadgående indtægtskurve, men taber stadigvæk penge

I de sidste to år har indtægterne fra smartphones været konstant nedadgående for HTC, nu skal M8 vende skuden.

I 28 sammenhængende måneder har HTC solgt færre og færre telefoner og tjent færre og færre penge, et skrækscenarie der nu tilsyneladende er vendt.
Med udgangen af marts i år steg salget med 2,2 procent sammenlignet med første kvartal sidste år, men her stopper de positive nyheder også i denne omgang.

Selv om salget er steget en smule, så er indtægterne kun i omegnen af en milliard dollars, hvilket er mindre end HTC selv havde forventet. Det giver altså et samlet tab der er større end man havde regnet og håbet på.

HTC M8 er som bekendt næsten lige blevet lanceret, her sætter HTC sin lid og forventer faktisk at se indtjening på bundlinjen allerede næste kvartal.

Det er hårdt at se en tidligere telefon-gigant kæmpe så meget for at overleve i et marked de tidligere stortrivedes i, HTC indrømmer da også selv at de har lavet flere fejl. Blandt andet peger de selv på deres problemer med at markedsføre sig selv samt at overse low- og midrange segmentet.

Kilde: Bloomberg

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

mathiasdk 12-04-2014 20:06:03

I skal lige slå Google translate fra, og rette et par stavefejl, gutter!
Det er en milliard, ikke en milliader. Derudover må i mene omsætning, og ikke indtjening, eftersom de har underskud?

2 1
Andreas Birkjær 12-04-2014 23:56:30

Den ene påpegede stavefejl er nu rettet, den havde nu ikke specielt noget med Google translate af gøre, og hvorfor den skulle have det forstår jeg ikke.

Angående indtjening og omsætning så mener jeg ganske bestemt indtjening - et selskab kan jo fint øge sin omsætning men tjene færre penge. I HTCs tilfælde tjener de nu flere penge på at sælge deres produkter end de har gjort i 28 måneder - uagtet hvor meget eller lidt omsætningen har ændret sig.

2 1
Jacob 14-04-2014 10:14:39

Tror du ikke, at du er kommet til at blande begreberne "indtjening" og "indtægt"?

0 0
Andreas Birkjær 14-04-2014 11:30:32

Hejsa Jacob.

Tak for kommentaren, du har da ret, jeg skulle da lige have et hurtigt economy 101 kursus her. Det gav da ikke ret meget mening det jeg havde skrevet, pråsen skulle bare lige gå op for mig - jeg beklager fejlen.

Med venlig hilsen
Andreas

2 0

Om brug af cookies